Acasă ACTUALITATE George Maior: Spionii rusi au atacat Romania in 2013!

George Maior: Spionii rusi au atacat Romania in 2013!

46

George Maior, fostul sef al SRI, avertizeaza intr-un articol publicat de Financial Times (*articol cu plata) ca Rusia duce de cativa ani un razboi tacut pe teritoriul tarilor europene prin intermediul spionajului cibernetic. Maior spune ca, in afara SUA, Marii Britanii, Poloniei si Romaniei, majoritatea statelor occidentale nu au reactionat la cresterea activitatii spionajului rus, dar acum e timpul ca NATO si Europa sa contracareze aceste activitati.

maiorMaior spune ca Romania a fost o tinta a cyber-spionajului rusesc, alaturi de SUA, Germania, Estonia, Ucraina si Georgia. „Ofensiva spionajului rus este dusa cu o determinare si sofisticare crescute”, spune Maior, care adauga ca in 2013 spionajul rus a vrut sa acceseze informatii secrete din Romania. „SRI a putut sa detecteze si sa blocheze aceste atacuri”, a scris Maior in articolul din Financial Times.

Capacitatea hackerilor rusi de a accesa cu succes retelele informatice ale Departamentului de Stat si Casei Albe ar trebuie sa constituie un semnal de alarma, scrie autorul, fost director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), citat de Agerpres. Statele Unite si aliatii lor din NATO trebuie sa raspunda acestor actiuni prin dezvoltarea unor sisteme mai eficiente de contracarare a acestei amenintari.

Sursa: Hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos