Acasă Sanatate Guvernul a lasat 1 milion de romani bolnavi fara nicio speranta! Medicamentele...

Guvernul a lasat 1 milion de romani bolnavi fara nicio speranta! Medicamentele pentru CANCER nu se mai vand in Romania!

34

Jurnalista Paula Rusu face dezvăluiri uluitoare în legătură cu lipsa medicamentelor anti-cancer. Guvernul PSD s-a lăudat că reduce prețul medicamentelor li l-a redus încît producătorii spun că nu le mai pot produce.

Paula Rusu pe paularusu.ro: “Pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului producatorii a 11 dintre cele mai importante medicamente care tratează cancerele au anunțat că renunță la autorizația de punere pe piață din motive comerciale.

SUFENTANIL – calmant al durerilor destinat pacienților cu cancer în fază terminală
IRINOTECAN – cancer de colon, cancer pulmonar
EPIRUBICIN – cancer mamar
RHOMUSTIN – leucemii, cancer cerebral

CICLOFOSFAMIDA – leucemii, cancer ovarian, cancer testicular, cancer mamar, cancer pulmonar
NOGRON – tumori cerebrale
COLOXET/CAPECITABINA – cancer de colon, cancer rectal, cancer gastric, cancer de sân
CARBOPLATIN – cancer ovarian, cancer de plamâni

Impactul va fi devastator pentru că toți pacienții cu cancer iau cel puțin unul dintre aceste medicamente. Tratamentele standard nu vor mai putea fi făcute pentru că medicamentele astea sunt standarul terapeutic oriunde în lumea asta, nu ai cu ce să le înlocuiești. Standarul înseamnă tratament testat care și-a dovedit eficiența. Epirubicina, Irinotecanul sunt de neînlocuit de 20 de ani, o spune doctorul Cătălin Costovici, medic primar oncolog.

Sunt citostatice uzale care nici nu sunt foarte scumpe și probabil că asta e motivul pentru care producatorii nu mai aduc așa ceva. Mi-ați spus de Epirubicin, păi medicamentul ăsta e prima linie de tratament în cancere mamare, gastrice. Irinotecanul e pentru cancerele de colon, pancreas, Romustinul pentru tumorile cerebrale.

Unul dintre ele Sufentanyl este o medicație împotriva durerii pentru cei aflați din fază terminală. Irinotecanul, Ciclofosfamida, Capecitabina, Romustinul, noi le folosim de zeci de ani în tratarea cancerului cu succes, s-au demonetizat strict material din punct de vedere al valorii financiare și atunci producătorii nu le mai aduc fiindcă nu sunt rentabile după ce au mai tăiat 35% din prețul lor și așa mic. Completează medicul onclog Costovici.

Conform estimărilor Alianţei Pacienţilor Cronici din România, realizate în lipsa unui registru naţional de cancer, în România trăiesc astăzi aproximativ 1 milion de bolnavi de cancer. Cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer în România, urmat de cel colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin”.

Sursa:  romani-buni.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos