10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiGuvernul aproba comasarea RADET cu ELCEN!

Guvernul aproba comasarea RADET cu ELCEN!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Dalkia Termo Prahova - PloiestiGuvernul va aviza, miercuri, comasarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

Vineri, Oprescu a declarat ca i-a solicitat premierului Victor Ponta, in noiembrie 2012, sa deruleze o ancheta privind situatia de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si ca actiunea este in curs de finalizare.

El a mai afirmat ca spera ca in sedinta de miercuri a Guvernului sa fie discutat un memorandum privind comasarea RADET cu ELCEN, astfel incat activitatile de productie si distributie sa fie integrate.

ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica a Capitalei prin preluarea ELCEN de catre municipalitate a fost aprobat in noiembrie anul trecut de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Solicitarea municipalitatii este ca toate cele cinci CET-uri sa fie trecute in domeniul public al Capitalei, impreuna cu activele si pasivele aferente.

Serviciul vizeaza producerea, transportul, distributia si furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizata cu energie termica.

In ceea ce priveste datoriile existente ale RADET la ELCEN, in momentul in care acest serviciu va reuni cele doua institutii, patrimoniul va deveni comun, iar acestea se vor „stinge de drept”.

Neplata la termen a facturilor emise de ELCEN catre RADET a dus la strangerea unor datorii, dar si a unor majorari de intarziere care, in 30 octombrie, erau in valoare 2.241.242.355,09 lei, din care 1.448.164.992,32 reprezentau datoria principala, iar 793.077.362,77 de lei reprezentau penalizari de intarziere.

Politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor au efectuat, vineri, perchezitii la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu pentru a ridica documente in cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrari de infrastructura platite dar nerealizate, nefiind inceputa urmarirea penala pe numele niciunei persoane, au declarat surse judiciare.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri