Guvernul e un butoi de pulbere: Tudose vrea sa dea afara cinci ministri, printre care si oamenii ”penali” ai lui Dragnea!

Guvernul e un butoi de pulbere: Tudose vrea sa dea afara cinci ministri, printre care si oamenii ”penali” ai lui Dragnea!

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni seară, în exclusivitate la Realitatea Tv, că dacă cele cinci remanieri nu îi vor fi acceptate de către PSD el va pleca din fruntea Guvernului, întrucât nu poate să își asume ceva despre care se spune că nu merge și despre care el crede că nu merge.

Premierul Tudose a spus că s-a văzut cu Liviu Dragnea ultima dată joi, și a punctat că lucrurile între el și șeful PSD au derapat: ”Față în față nu mai știu, cred că joi ne-am văzut, iar duminică am vorbit la telefon, dar pe telefonul unui coleg. Să spunem că unele lucruri au derapat. Mâine(marți – n.r.) va trebui să găsim o soluție, dacă nu găsim, va trebui să luăm măsuri”.

Mihai Tudose a anunțat și care sunt cei trei miniștri cu probleme penale pe care îi va remania, dar a preferat să nu îi nominalizeze explicit, ci mai degrabă să anunțe portofoliile pe care le au: ”Știți foarte bine: doamna de la Fonduri Europene(n.r. Rovana Plumb) doamna de la Investiții Publice(n.r Sevil Shhaideh) apoi mai e și relația cu Parlamentul(n.r Viorel Ilie). Și mai am doi colegi pe care îi voi ruga sa părăseasca Guvernul”.

Întrebat dacă va rămâne în funcție dacă PSD nu îi va accepta cele 5 remanieri, Tudose a spus, dând de înțeles că va demisiona: ”Nu pot sa merg cu ceva despre care se spune că nu merge. Nu pot să merg cu ceva despe care eu cred că nu merge. Eu un partid care a avut un program electoral care m-a învestit și pe mine. Înțeleg că este un program politic”.

Tudose a spus că nu știe la ce oră va fi întâlnirea cu Liviu Dragnea, întrucât ora va fi stabilită mâine dimineață, dar a mai subliniat că mai mulți colegi de partid i-au cerut să nu plece:

”Am avut biroul plin de șefi de organizație care au venit să îmi ceară să nu plec. Seamănă cu 100 de zile cu Grindeanu, numai ca mie mi-au cerut sa nu plec”.

Șeful Guvernului a mai susținut, după ce ședința BPN a avut loc când el avea programată întâlnirea cu șeful Nato, Jens Stoltenberg, că dacă cineva a avut inspirația ca cele două reuniuni să se suprapună, să fie întrebat de ce a făcut-o: ”Eu trebuie să îmi fac datoria de premier până în ultimul minut”.

Pe de altă parte, întrebat dacă este este mulțumit de ce se întâmplă cu autostrăzile, CNAIR, CFR și Tarom, Tudose a răspuns ferm:

”Nu! La tot ce ați spus!”. Cu alte cuvinte, nu este mulțumit de actvitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cel pe care l-a criticat de foate multe ori, public.

În schimb, premierul nu a fost critic cu Liviu Pop, unul dintre miniștrii despre care s-a spus că este vizat de remaniere. Totodată, a mai spus că nu vrea să renunțe la mutarea contribuțiilor de la angajat la angajatorShare this post