34.7 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATECulmea ipocriziei: 11 membri ai guvernului, printre care si premierul Tudose, dar...

Culmea ipocriziei: 11 membri ai guvernului, printre care si premierul Tudose, dar si Tariceanu, isi feresc firmele proprii de split TVA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deși fac parte dintr-un Guvern care a decis introducerea sistemului split TVA, 11 membri ai Guvernului, printre care și premierul Mihai Tudose, au preferat să țină firmele la care sunt acționari departe de acest sistem.

În democrație, puterea exemplului este o modalitate des utilizată de oficiali ai statului pentru a demonstra justețea deciziilor asumate.

Nu vezi prea des să se întâmple așa ceva în România și nu se întâmplă nici în cazul specific al modificărilor adoptate la regimul TVA: 11 membri ai guvernului dețin sau sunt acționari (potrivit declarațiilor de interese postate pe site-ul oficial al guvernului) la companii private, însă niciuna dintre acestea nu a intrat în sistemul opțional al plăților defalcate a TVA, potrivit unei analize a cursdeguvernare.ro.

Însăși compania la care premierul Mihai Tudose are acțiuni, respectiv 1001 Net România SRL, a evitat la 01 octombrie înscrierea la split TVA, în ciuda avantajelor fiscale oferite chiar de acționarul său, primul ministru Tudose.

Ultimele stiri