30 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEDeclaratii revoltatoare: Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei ii ia apararea public lui...

Declaratii revoltatoare: Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei ii ia apararea public lui Dragnea: Asta nu e coruptie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Președintele CCR Valer Dorneanu consideră că în dosarul în care au fost trimiși în judecată Liviu Dragnea și fosta sa soție, Bombonica Prodanca, nu este vorba de corupție și singurul motiv pentru care cazul a fost instrumentat de DNA ar fi „calitatea persoanelor implicate”.

„Așa a fost calificat (că dosar de corupție, n.red.). Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane… (Bombonica Prodanca, n.red.) a angajat niște persoane la ea deși n-ar fi lucrat. Păi asta e corupție? Asta e abuz în serviciu!”, a susținut Dorneanu.

Într-un interviu publicat sâmbătă seară de B1 Tv, Dorneanu spune că există mai multe forme de abuz în serviciu și că decizia CCR care impune un prag nu se referă la cel care presupune acte de corupție.

Întrebat cum ar putea să nu se refere de vreme ce se aplică în cazul dosarului în care e trimis în judecată Liviu Dragnea, Dorneanu spune că nu vede corupția din acel dosar.

Când jurnalista i-a atras atenția că este un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, șeful CCR a spus că acest lucru ar fi fost influențat de faptul că inculpat este Liviu Dragnea, potrivit Ziare.com.

„E instrumentat de DNA ca urmare a calității persoanelor implicate în dosar, nu ca urmare a faptului că s-ar fi încadrat exact în corupție. Apropo de distincția asta și de Comisia de la Veneția. Comisia de la Veneția, în spațiul UE, vorbea de severitatea intervenției punitive a statului împotriva actelor de corupție și acolo spune că e corupție indiferent de valoare, de prag. Dar la abzul obișnuit…”, a spus Dorneanu.

Ultimele stiri