Presedintele PNL, Ludovic Orban: PSD este o banda de hoti si tepari!

Presedintele PNL, Ludovic Orban: PSD este o banda de hoti si tepari!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a lansat un atac la adresa PSD și a Guvernului condus de Mihai Tudose, în discursul susținut sâmbătă la Consiliul Național al partidului. Orban a spus că PNL trebuie să declanșeze un ”război total” împotriva PSD – „o bandă de hoți, de incompetenți, de țepari, de oameni certați cu bunul simț și cu legea”.

Orban a spus că situația politică din România este ”extrem de gravă” și că, de când este la putere, PSD „a suferit o metamorfoză totală”, transmite agenția News.ro.

”Suntem într-o situație politică pe care eu o consider extrem de gravă. Practic, nu există o situație normală într-o democrație în care să se afle un partid la putere, să guverneze, să își pună în practică promisiunile electorale, să își pună în aplicare ideologia, doctrina și să încerce să îmbunătățească viața oamenilor. Nu. Avem de-a face cu o bandă de hoți, de incompetenți, de țepari, de oameni certați cu bunul simț, de oameni certați cu legea, de oameni care nu înțeleg democrația. Ei conduc astăzi România și nu o conduc normal. Ei conduc așa cum au fost ei obișnuiți să conducă, fie în perioada comunistă, oftează după fermele de partid sau după colhozuri, sunt obișnuiți să taie și să spânzure, să calce în picioare demnitatea oricărui individ. În general, nu suportă să fie contraziși și nu suportă oamenii liberi. Hai să fim cinstiți. De când este la putere, PSD a suferit o metamorfoză totală”, a declarat Orban.

Liderul PNL a spus că înainte de campania electorală Liviu Dragnea a votat toate cererile Justiției în Parlament, iar acum ”omul are dublă personalitate”.

”În campanie, înainte de campanie, dacă vă aduceți aminte, Dragnea a votat toate cererile Justiției, în Parlament. Astăzi, când îl auzi ce spune, zici că omul are dublă personalitate, că suferă de schizofrenie, că s-a schimbat cu sosia lui. Le spune taman pe invers. Același Dragnea, în campania electorală, dacă vă aduceți aminte, a venit cu legea de reducere a taxelor, Legea Dragnea. Deci în campanie, domnul Dragnea a anulat taxa radio- tv, taxa de primă înmatriculare, numită timbru de mediu și cum s-a mai numit (…), arătând cât de nocivă este această taxă și că oamenii trebuie lăsați să își cumpere mașini. Ast[zi vedem cum cu nonșalanță și cu suport mediatic solid în care sunt tot felul de agarici comentatori care spun «da, domnule, au intrat sute de mașini în țară, mașini vechi care poluează, păi trebuie să băgăm din nou taxa de mediu». Ăsta este PSD-ul”, a spus Orban. Ludovic Orban mai spune despre social- democrați că nu suportă mediul de afaceri, ONG-urile și nici mass-media care se exprimă liber. ”Deci ei sunt comuniști, nu sunt socialiști. Ei nu suportă firmele private, oNG-urile, ei nu suportă mass-media care se exprimă liber, nu suportă libertatea cuvântului, nu suportă să existe procurori și judecători care să îndrăznească să le facă dosare și să îi condamne pentru toate furăciunile pe care le-au făcut în 27 de ani. Ăsta este astăzi PSD. Agresiune sistematică împotriva mediului de afaceri”, a mai spus liderul PNL.

El a mai spus că PSD se ocupă de o politizare agresivă a fiecărei instituții publice și este deranjat de orice instituție pe care nu o controlează și care își permite să își exprime păreri, făcând referire la „atacurile sistematice împotriva Băncii Naționale”.

”Când l-am auzit pe Tudose că îl cheamă la ordine pe guvernatorul BNR ca să dea explicații că de ce a crescut ROBOR-ul nu mi-a venit să cred. Ca și cum guvernatorul ar fi avut vreo legătură cu creșterea ROBOR și nu Guvernul acesta incompetent, ageamiu care a luat toate aberațiile de măsuri și care a creat o stare de nervozitate și de neliniște în mediul privat și de neîncredere în autoritățile statului român. Dobânzile nu au crescut din cauza politicilor BNR, ci au crescut din cauza prostiilor făcute de ageamii ăștia, de proștii satului care au fost puși în fruntea țării, în România”, a declarat Orban.

Orban le-a cerul liberalilor reuniți la Poiana Brașov să declanșeze război PSD. ”Atunci când PSD declară război libertății indivizilor, mass-media, mediului de afaceri, când se războiește toată ziua, atunci când încearcă să reducă veniturile angajaților prin transferul contribuțiilor de la angajatori la angajat, PNL nu are de făcut decat un singur lucru – să declare război PSD și să declanșeze un război total, pe toate fronturile împotriva PSD”, a adăugat Orban, la Consiliul național al PNL.Share this post