Acasă Social Hackerul „GUCCIFER” care a SPART e-mailul sefului SRI a fost PRINS la...

Hackerul „GUCCIFER” care a SPART e-mailul sefului SRI a fost PRINS la Arad!

52

Hackerul „Guccifer” care a spart e-mailul sefului SRI a fost prins de procurorii DIICOT in urma unei perchezitii in judetul Arad.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, au perchezitionat, miercuri, locuinta lui Marcel Lazar Lehel, din judetul Arad.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, in baza unei rezolutii infractionale unice, invinuitul L.M.L a accesat in mod repetat si fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale aflate in posta electronica, dupa care a schimbat parolele de autentificare, restrictionand astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate in posta electronica”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Hackerul „Guccifer” a transferat neautorizat in propriul sistem informatic datele informatice aflate in conturile de e-mail compromise.

„Ulterior, invinuitul a divulgat continutul corespondentei catre public, actiuni frauduloase savarsite in scopul lezarii intimitatii in mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor in cauza”, a precizat DIICOT.

Barbatul a fost condamnat definitiv pentru fapte similare, fiind in stare de recidiva postcondamnatorie, potrivit sursei citate.

Anchetatorii romani au cooperat in aceasta cauza cu autoritati din Statele Unite ale Americii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale.

Marcel Lazar Lehel, care folosea pseudonimele „Guccifer” si „Micul fum”, ar fi accesat conturile de e-mail si de facebook ale unor persoane publice, printre care directorul SRI George Maior, Colin Powell, membri ai familiilor Bush si Rockefeller si oficiali ai administratiei Obama.

In 8 februarie 2012, hackerul „Micul fum” a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

Marcel Lazar Lehel ar fi accesat ilegal conturile de e-mail si pe cele de pe platforma de socializare facebook apartinand unor angajati ai unui trust media si unor persoane publice, iar ulterior a facut publice discutii private si fotografii ale acestora.

In 19 august 2011, Marcel Lazar Lehel, in varsta de 40 de ani, a fost retinut, pentru comiterea a 25 de infractiuni de acces fara drept la sisteme informatice, 25 de infractiuni de modificare fara drept si restrictionarea accesului la date informatice, 25 de infractiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si 15 infractiuni de violarea secretului corespondentei.

Citeste pe PAGINA 2 –>> 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos