Acasă Stirea zilei Hagi SOCHEAZA fotbalul romanesc: Vinde Viitorul Constanta!

Hagi SOCHEAZA fotbalul romanesc: Vinde Viitorul Constanta!

19

Fotbalul românesc a ajuns la un nivel foarte slab, doar Steaua şi Astra au reuşit să se califice în grupele Europa League. Una dintre puţinele echipele cu linişte financiară, Viitorul, are şi ea probleme. Gică Hagi s-a decis să vândă pachetul majoritar de la propria echipă, ceea ce ar însemna practic să nu mai fie patronul formaţiei din Ovidiu. Asta a anunţat unul dintre conducătorii clubului. 

Preşedintele clubului, Cristian Bivolaru a explicat că motivele pentru care Hagi a luat această decizie nu sunt de natură financiară. „Regele” îşi doreşte să ducă echipa la un alt nivel, iar o investiţie din partea unui om de afaceri cu resurse importante îl poate ajuta în acest demers. Hagi ar prefera ca pachetul majoritar de acţiuni de la Viitorul să ajungă pe mâna unui investitor român, însă nu este exclusă nici varianta vânzării către un străin, scrie digisport.ro.

„Am renunţat la jucătorii experimentaţi şi încercăm să creştem jucători tineri. Avem nevoie de o majorare de capital, iar Gică Hagi este dispus să vândă din acţiuni. Nu pentru a recupera din investiţie, ci pentru a face performanţă. Dorinţa lui este să aibă alături acţionari români, dacă nu este posibil atunci se va reorienta. Îşi doreşte să rămână cu un pachet minoritar de acţiuni şi să coordoneze în continuare activitatea din club din punct de vedere tehnic”, a explicat Bivolaru la ProSport Live.

Oficialul grupării constănţene susţine că investitorii au doar de câştigat dacă îşi vor asocia numele cu cel al lui Gică Hagi. „Noi atragem din publicitate şi sponsorizări mai mult decât oricare alt club din campionat, pentru că oamenii îşi asociază numele cu «brandul Hagi»”, a precizat Bivolaru.

Anul trecut, au existat zvonuri că Gică Hagi ar vrea să renunţe la un pachet minoritar de acţiuni, pentru care ar fi cerut nouă milioane de euro, însă nu s-a concretizat nimic. Gică Hagi a demarat proiectul Academiei de Fotbal care îi poartă numele şi al echipei FC Viitorul în 2009, iar în 2012 constănţenii au promovat în prima ligă. La finalul sezonului trecut, formaţia condusă de fostul căpitan al naţionalei României a obţinut în premieră calificarea în cupele europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos