11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăMondenHalal prinț! Condamnat pentru grave fapte de corupție, Paul Lambrino vrea să...

Halal prinț! Condamnat pentru grave fapte de corupție, Paul Lambrino vrea să ceară azil politic în străinătate

in:

Stiri pe acelasi subiect


„Prinţul” Paul al României, dat oficial în urmărire internaţională, ar vrea să ceară azil politic, a declarat soţia sa, „prinţesa” Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3. Paul Lambrino a fost dat în urmărire internaţională.

Lia susţine că nu ştie unde de află soţul ei, Paul al României, care este de negăsit după ce a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

„Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru. Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil, ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune (…)”, a spus prinţesa Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3.

Judecătorii au reţinut că Paul Lambrino sau Paul al României a revendicat ilegal averea bunicului său. Între proprietăţile revendicate se numără bunuri precum Ferma Regală de la Băneasa, parte a Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei Regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale.

În 2006, Paul şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

Ultimele stiri