15 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăDivertismentTutorialul ZileiHarta adăposturilor de protecție civilă din toată țară. Unde te adăpostești în...

Harta adăposturilor de protecție civilă din toată țară. Unde te adăpostești în caz de pericol

in:

Stiri pe acelasi subiect

Autoritatile au capturat tigari de contrabanda de 40 de milioane de lei

In prima jumatate a anului 2024, autoritatile romane au...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a realizat o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țară. În plus, a fost lansată și o hartă interactivă a acestora. 

Conform IGSU, la nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie, conform listei publicate pe site-ul IGSU.

De asemenea, harta interactivă poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro/.

n Capitală, există 1.171 de adăposturi, cel mai mare număr din țară.

În sectorul 1 sunt 165, în sectorul 2 sunt 343 (cele mai multe), în sectorul 3 sunt 143, în sectorul 4 sunt 168, în sectorul 5 sunt doar 58 și în sectorul 6 sunt 294 de astfel de adăposturi.

Cele mai puține adăposturi există în județul Ialomița și în Vrancea, unde se găsesc doar câte 13 astfel de încăperi.

Conform legii, în cazul unui atac aceste adăposturi, ocupate în număr foarte mare de oamenii din blocurile respective, trebuie eliberate în 24 de ore.

În municipiul Buzău sunt 39 de adăposturi de protecție civilă, cele mai multe în blocurile comuniste, la subsol, însă niciunul nu e dotat conform standardelor. În subsolurile blocurilor sunt depozitate murături, cutii și obiecte care nu mai sunt de mult de folos, dar oamenii nu se îndură să le arunce. Dacă se dă alarma, au 24 de ore la dispozitie să elibereze spatiile.

Dîncu, despre verificarea adăposturilor de război din ţara noastră: Această inspecţie se face anual

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, despre verificarea adăposturilor de război din ţară, în contextul conflictului de la graniţa cu Ucraina, că suntem pregătiţi pentru orice situaţie şi că aceste inspecţii se fac anual, scrie News.ro.

Întrebat dacă a dispus o verificare a adăposturilor de război din ţara noastră, Ministrul Apărării a declarat că, împreună cu MAI, a discutat şi această inspecţie se face în mod regulat, în fiecare an. ”Există un anumit calendar pentru această inspecţie”, a arătat el.

”Cele mai multe cred că aparţin de Ministerul de Interne”, a mai precizat Vasile Dîncu, referindu-se la cele de protecţie civilă, pentru situaţii de criză, cataclisme.

Ultimele stiri