Acasă International Hotii din SUA se feresc de Toyota Prius. Cine sa fure o...

Hotii din SUA se feresc de Toyota Prius. Cine sa fure o asa uratenie?

Modelul hibrid Toyota Prius are sanse mai reduse sa fie furat, in Statele Unite, decat alte automobile din aceeasi generatie – aceasta este concluzia la care a a juns un grup care studiaza fenomenul furturilor auto. La fiecare 600 de masini furate, doar una este un Prius, fata de un procentaj de 1 din 78 pentru toate automobilele fabricate in perioada 2008-2010, potrivit unui raport realizat de un grup care combate infractiunile in domeniul asigurarilor, citat de Bloomberg.

„Piesele nu se potrivesc decat pe alt Prius, sunt utile pentru un singur model. Daca te uiti la o Toyota Camry, spre exemplu, motorul poate fi adaptat pentru alt automobil. La Prius motorul este foarte diferit pentru ca vorbim despre un hibrid”, comenteaza John Abounader, directorul executiv al Asociatiei Internationale a Anchetatorilor Furturilor Auto.

Autoturismele cu propulsie hibrida, precum Prius, lansat in SUA in 2000 si unul dintre cele mai de succes modele din ultimii ani pe piata americana, sunt considerate printre cele mai eficiente vehicule.

Hotii inclina spre modele mai vechi, deoarece piata pentru piesele acestora este mai mare. Cea mai furata masina din SUA in 2011 a fost Honda Accord, model 1994, urmata de Honda Civic 1998. Piesele pentru automobile Honda sau Nissan sunt mai valoroase pentru hoti deoarece posesorii acestor marci tind sa le pastreze mai mult timp.

In California, segmentul vehiculelor cu propulsie hibrida a devenit cel mai important pe piata auto dupa vanzari, crescand si cererea pentru piese. Pe de alta parte, rata de recuperare a unui model Prius furat este de 96,7%, potrivit organizatiei care investigheaza frauda in asigurari.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrognoza meteo ne influenteaza viata. Schimbarile climatice maresc prapastia dintre saraci si bogati
Articolul următorRezidentii vor sa se specializeze in medicina de urgenta, cardiologie si chirurgie