Economie

Ieri dublau salariile, azi incep AUSTERITATEA! Guvernul Grindeanu a TERMINAT banii si incepe reducerile cheltuielilor de personal!

Daca in week-end ministrul muncii, Olguta Vasilescu, anunta dublarea salariilor tuturor bugetarilor, astazi guvernul Grindeanu vine cu primele masuri de austeritate si blocheaza posturile in poate cel mai important minister.

Ministerul Finanțelor Publice a decis suspendarea temporară a ocupării posturilor vacante și a promovărilor pentru personalul din aparatul central și instituțiile subordonate.

Măsura au fost adoptată în vederea încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul pe anul 2017 în contextul elaborării bugetului, cu încadrarea în ținta de deficit, și alocarea a 2% pentru Apărare în vederea respectării angajamentului României față de partenerii Nord-Atlantici.

Amintim că au fost reduse în acest scop și bugetele altor instituții (Camera Deputaților – 13%, Senatul României – 16,8%, Serviciul Român de Informații – 9,4%, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene – 14,5% etc).

Loading...

Măsura va produce efecte până la suplimentarea alocărilor bugetare aferente cheltuielilor de personal, dată la care bugetul MFP va permite noi angajări sau promovări în grad și funcție.

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP