Il cheama Costin, este din Constanta, si expertii NASA il considera noul Einstein!

Il cheama Costin, este din Constanta, si expertii NASA il considera noul Einstein!

Costin, tânărul care a cucerit Europa. Costin este considerat noul Einstein din Constanța, care datorită performanței sale în materie de cunoștință a primit o bursă pe care o primesc doar cei mai buni 10 studenți. Este pasionat de politicile de mediu și la moment studiază științele pământului la Universitatea Columbia din Statele Unite.

Multe universitati de mare prestigiu din Statele Unite s-au luptat sa il atraga pe Costin Dobrin sa vina sa invete acolo,  noteaza cei de la radiocraiova.ro și preluat de stirilekanald.ro.

Tanarul din Constanta este considerat a fi noul Einstein si pana la urma a optat sa mearga la Universitatea Columbia din Statele Unite, acolo unde va studia stiintele pamantului. Americanii i-au oferit o bursa de 70.000 de dolari pe an pentru acest lucru.

“Am aflat ca am fost numit Science Research Fellow. Acesta titulatura o primesc anual cei mai buni 10 studenti. Ei vor primi finantare de cercetare pe timp de vara.”, a spus Costin.

El spune ca a gasit acolo alte metode de studiu si alte dotari. “Am vazut ce facilitati au, ce laboratoare. Am inteles ce inseamna cercetarea si viata in campusul de la Columbia. Pot sa spun ca asta e exact ce mi-am dorit”, a mai spus acesta.

Costin a obtinut in timpul liceului trei premii intai la concursurile organizate de NASA, o olimpiada de aur la Olimpiada Internationala de Geografie si argint la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, premii ce au atras interesul americanilor.

El a marturisit ca, dupa ce isi va termina studiile, va dori sa profeseze in mediul academic sau vrea sa devina specialist in politici de mediu.Share this post