Acasă Bihor Ilie Bolojan uimeste pe toata lumea: CJ Bihor isi face companie aeriana!

Ilie Bolojan uimeste pe toata lumea: CJ Bihor isi face companie aeriana!

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, si primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, au anuntat, joi, infiintarea unei companii aeriene locale, pentru a asigura o mai buna conectare a orasului cu restul tarii, dar si cu Europa. Din martie 2022, compania isi propune sa opereze curse regulate catre Bucuresti si va cumpara 2 aeronave, cel tarziu in luna ianuarie.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, si primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, infiintarea unei companii aeriene locale.

”Numarul de curse interne si externe de pe Aeroportul Oradea a fluctuat in ultimii ani, aceasta situatie fiind influentata de capacitatea pietei locale de a sustine aceste zboruri, de abordarile Consiliului Judetean Bihor, de politicile comerciale ale companiilor din piata aeronautica si de situatia cauzata de pandemie.

In acest context, noua companie aeriana locala va asigura o conectivitate mai buna a Municipiului Oradea si a judetului Bihor de pe Aeroportul Oradea atat pe plan intern, spre Bucuresti, cat si pe plan extern, catre unul sau mai multe hub-uri din vestul Europei”, a transmis Consiliul Judetean Bihor, intr-un comunicat de presa, citat de news.ro.

Ilie Bolojan afirma ca exista un mare interes al firmelor fata de o mai buna conectivitate.

”Am decis ca este oportun, urmarind modele de conectare ale altor orase mici din Europa catre hub-uri importante aeronautice, sa preluam astfel de modele prin infiintarea acestei companii locale.

Mai mult, din discutiile pe care le-am purtat cu marile companii din Oradea, exista un interes si din partea lor pentru a contribui la o mai buna conectivitate a orasului, pentru ca ar fi si ei participanti. Inginerii, partenerii de afaceri, managerii de companii ar putea ajunge mult mai repede la Oradea. Ne bazam pe o participare importanta a acestor companii, printr-o forma pe care o vom stabili la achizitionarea acestor aeronave. Fiind o companie publica, lucrand transparent, asigurand publicitatea costurilor, sa putem beneficia de componenta de responsabilitate sociala a mediului de afaceri. Obiectivul nostru este ca in luna septembrie sa avem aceasta conpanie si sa ne putem face rezervarile pentru primavara anului viitor.

Dorim sa achizitionam aeronavele in aceasta toamna sau cel tarziu in luna ianuarie a anului viitor. Prin urmare, vom face tot ce tine de noi ca de anul viitor, din luna martie, cand intra noul orar de zbor, noua companie sa opereze de pe Aeroportul Oradea catre aceste destinatii”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, in conferinta de presa.

”Sunt domenii importante in care colaborarea dintre Consiliul Judetean Bihor si Primaria Oradea isi spune cuvantul. Aceste colaborari duc la dezvoltarea orasului si a judetului Bihor intr-un ritm accelerat. Azi a venit randul conectivitatii aeriene si a Aeroportului Oradea, pentru ca a avea un aeroport dezvoltat, care sa ne conecteze cu capitala tarii mult mai bine si vestul Europei, inseamna a avea conditii mult mai bune pentru locuitori, investitori si turisti. Credem ca aceasta companie aeriana pe care o infiinteaza, in premiera in tara, primaria si Consiliul Judetean, va fi de un success real si isi va arata rezultatele in cursul anului viitor” , a mentionat, la randul sau, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Obiectivul asumat prin protocolul de colaborare este ca din luna martie, anul 2022, sa inceapa, cu doua aeronave, operarea zborurilor Oradea – Bucuresti (minim 3 zboruri/ zi in zilele lucratoare si minim 2 zboruri/ zi in zilele nelucratoare), iar din octombrie 2022, sa devina operationale cursele catre unul sau doua aeroporturi internationale din vestul Europei (minim un zbor/zi).

In urmatoarea perioada urmeaza sa fie stabilite solutiile optime de operare a celor 2 aeronave, mai exact:

• modalitatea de preluare a aeronavelor: achizitie/leasing/inchiriere;

• tipul de aeronave si capacitatea acestora;

• modalitatea efectiva de operare: operare directa/contractarea serviciilor specifice de la terti – echipaj, etc.

Conform protocolului, Consiliul Judetean Bihor va adopta masuri pentru reorganizarea activitatilor Aeroportului din Oradea (internalizarea serviciilor prestate, amenajarea unui hangar, diversificarea activitatilor, facilitati cargo, etc.) in vederea sustinerii companiei aeriene nou infiintate. In acelasi timp, Primaria Municipiului Oradea va derula campanii de promovare a Oradiei si a zonei metropolitane ca destinatie turistica si zona de investitii in regiunile spre care vor fi operate cursele aeriene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentStirea zilei in sport: Messi pleaca de la Barcelona!
Articolul următorMedicul Mihai Craiu despre parintii care merg la plaja cu copiii: O posibilă agresiune pentru cei mici!