Milioane de paianjeni mici au cazut din cer, recent, in Australia. Localnicii panicati au descoperit ca proprietatile lor au fost acoperite de paianjeni si de panzele lor.

Incidentul s-a petrecut luna aceasta in regiunea sudica Tablelands si este cea mai recenta manifestare a fenomenului cunoscut drept „ploaia de paianjeni” sau „parul ingerilor”, din cauza panzelor fine pe care arahnidele le tes, scrie ziare.com.

Rick Vetter, arahnolog pensionat de la Universitatea California, este de parere ca australienii din acea zona se confrunta cu o forma de deplasare a paianjenilor numita „ballooning” (un fel de plutire – n.red.).

„Ballooning nu este un comportament neobisnuit al paianjenilor. Se catara pe o zona mai inalta, isi scot fundul in afara si emit panza de paianjen. Apoi pur si simplu decoleaza. Fenomenul se intampla mereu in jurul nostru. Numai ca nu il observam”, a explicat omul de stiinta.

Partea inedita este atunci cand fenomenul se petrece simultan si milioane de paianjeni fac asta in acelasi timp. Se crede ca milioanele de paianjeni erau pregatiti de ceva timp sa-si „ia zborul”, insa conditiile meteo nu au fost favorabile, asa ca, atunci cand vremea se schimba si au cum, incep toti sa o faca in acelasi timp.