13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATECulturaO descoperiere recenta rastoarna unul dintre principiile fundamentale ale Bibliei! Cum ne...

O descoperiere recenta rastoarna unul dintre principiile fundamentale ale Bibliei! Cum ne afecteaza viata de zi cu zi?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ce patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor

Taina Spovedaniei este foarte importantă pentru credincioși. Aceștia nu...

Presedintele Iohannis, surprins de credinciosi la o mănăstire din Constanța

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins la mănăstirea "Peștera...

Specialistii care studiaza Biblia au ajuns la concluzia ca un anumit pasaj, cel potrivit căruia femeilor le este interzis să fie preoţi nu este original, el fiind adăugat mai târziu în cartea cărţilor pentru creştini.

Pasajul din Corinteni potrivit căruia femeile trebuie să rămână tăcute în Biserică a fost folosit pentru a justifica exclusivitatea bărbaţilor în preoţie, însă, recent, cercetătorii au au descoperit că acesta nu a fost scris de Apostolul Pavel, ci ar fi fost adăugat mai târziu, scrie The Telegraph.

Este vorba de pasajul din Corinteni,14:34: „Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea”.

Cercetătorul american  Philip Barton Payne a studiat Codex Vaticanus, una dintre cele mai vechi versiuni ale Bibliei, identificând un simbol, denumit „distigme-obelos”(două puncte adăugate lângă text) care apare lângă acest pasaj.

Într-un articol, publicat de Cambridge University Press, el a explicat că simbolul a fost pus de „scribul B”, care credea că nu face parte din original, ci a fost adaugat mai tarziu.

Potrivit cercetătorului, aceste pasaj nu este în concordanţă cu altele din scrisorile Apostolului Pavel către Corinteni, spre exemplu acela potrivit căruia „orice femeie care se roagă sau prooroceşte cu capul dezvelit îşi necinsteşte capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă”. Acesta ar demonstra că femeilor le era permis să slujească.

„Unele manuscrise au acel pasaj în alt loc, iar acest lucru se poate explica prin faptul că un scrib la un moment dat a uitat să transcrie versetul şi l-a adăugat mai târziu. Niciun manuscris care s-a păstrat nu omite ambele pasaje simultan”, a precizat însă, în replică, Pieter Lalleman, profesor de studii bliblice la Spurgeon’s College.

Sursa: Gandul.info

Ultimele stiri