Intra in contact cu noi

Buzau

Imagini socante in Buzau: Un bolnav cu pampers si sonda dupa el a plecat pur si simplu din spital, fara ca vreun cadru medical sa-l opreasca!

Publicat cu

pe

Un bărbat cu vizibile probleme de sănătate, îmbrăcat doar cu o bluză, purtând un pampers și trăgându-și după el o sondă urinară, a fost surprins recent pe străzile din Buzău. În urma acestui incident se pune întrebarea: cum e posibil așa ceva și cine răspunde în urma acestui incident? DSP Buzău susține că pacientul, aflat într-o stare vizibilă slăbită, ar fi rupt gardul spitalului și așa ar fi ieșit din instituția medicală.

„În ce dată a avut loc incidentul menționat în introducerea solicitării? / Cine din personalul din cadrul Spitalului Județean Buzău era responsabil ca acest pacient să nu poată pleca din spital pe perioada spitalizării? / Managerul Spitalului Județean Buzău a primit vreo sancțiune privind acest incident? Cine a fost sancționat ca urmare a acestui incident? / Ce măsuri a luat DSP Buzău în acest caz? / Care sunt măsurile propuse de DSP Buzău pentru evitarea unui incident asemănător pe viitor?”, sunt întrebările adresate DSP Buzău de parlamentarul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte pentru Comisia de Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

Ar fi ieșit pe ușa de incendiu

DSP Buzău susține că bărbatul a rupt gardul de la spital, așa a ieșit din instituție.

Reclama

„În urma verificărilor și discuțiilor purtate cu medical șef de secție s-a constatat că pacientul – caz social, masculin, în vârstă de 72 de ani – a fost găsit în stare latentă pe stradă și adus de către un echipaj SAJ Buzău la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău în data de 30.07.2023, orele 14.18, fiind necooperant inițial. Conform diagnosticului stabilit de medic în fișa de examinare cu numărul 2265427, în data de 01.08.2023, orele 12.10, pacientul a fost internat pe secția exterioară infecto-contagiasă, în boxa – terapie 1, singur în salon, prezentând stare de agitație și necooperare pe tot parcursul zilei și nopții, astfel încât s-a instituit măsura contenției din data de 02.08.2023 orele 17.00 cu mobilizare la 3-4 ore. Măsura s-a menținut până în data de 07.08.2023, orele 12.00. În data de 09.08.2023, la ora 08.00, la efectuarea vizitei, nu s-a constatat o stare de agitație a pacientului. După ce i-a fost servită masa de către infirmieră în jurul orei 13.20, pacientul a părăsit salonul, iar la ora 13.25 personalul a sesizat dispariția acestuia și a fost anunțat medical șef de secție. A fost căutat în curtea interioară și în clădirile adiacente, dar nu a fost găsit. La ora 14.10 minute, pacientul a fost adus cu ambulanța împreună cu poliția, iar la 14.20, pacientul a fost contenționat.

Conducerea spitalului a fost anunțată de către medical șef de secție despre dispariția pacientului și s-a început Ancheta, prima măsură fiind de vizualizare a camerelor de supraveghere, identificându-se traseul pe care acesta s-a deplasat și anume părăsirea secției pe ușa din spate utilizată pentru evacuarea în caz de incendiu, forțarea gardului de plasă ce desparte unitatea sanitară de locuințe învecinată, precum și poarta acesteia pentru a ieși în exterior.

La data incidentului erau prezenți 2 medici, 3 asistenți medicali, 1 infirmieră și 2 îngrijitoare, internați fiind 14 pacienți din care 6 necesitând îngrijiri speciale la pat.

Ancheta este în desfășurare urmând ca la finalizarea acesteia să fie applicate prevederile HG nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din doemeniul sănătății”, au precizat cei de la DSP Buzău, pentru deputatul Emanuel Ungureanu.

Reclama

Ungureanu: ”Conducerea spitalului trebuie demisă!”
„Cei de la DSP Buzău s-au făcut de rușine cu răspunsul pe care mi l-au trimis cu privire la pacientul care se plimba în centrul Buzăului cu pampers pe el și cu sonda vezicală de care atârna punga de urină. Am cerut expres DSP Buzău să-mi spună ce măsuri a luat în acest caz de o gravitate extremă, răspunsul este de bezna minții, ca în BD la munte și la mare, pacient găsit ‘în stare latentă’ și că vor lua măsuri după ce se uită atent pe camere…o bătaie de joc uriașă! Conducerea Spitalului Județean Buzău ar trebui DEMISĂ imediat, dar cine să facă asta într-un județ al României controlat de Ciolacu, cu un ministru al Sănătății etern în vacanță?”,a spus Emaneul Ungureanu.

Braila

Cod rosu de viscol puternic si ninsoare abundenta pentru judetele Braila, Ialomita, Buzau, Calarasi, Constanta si Tulcea

Publicat cu

pe

Meteorologii au emis duminica dimineata avertizare cod rosu de viscol puternic si ninsoare abundenta pentru judetele Braila, Ialomita, Buzau, Calarasi, Constanta si Tulcea. Toate drumurile nationale au fost inchise in judetul Braila, informeaza news.ro.
Conform meteorologilor, pana la ora 10.00 va fi viscol puternic cu rafale ale vantului de peste 95 – 100 km/h, ninsoare abundenta, zapada viscolita, vizibilitate redusa spre zero.

Zone vizate:
– Judetul Braila: Ianca, Insuratei, Sutesti, Ulmu, Movila Miresii, Dudesti, Maxineni, Victoria, Traian, Ciresu, Mircea Voda, Baraganul, Zavoaia, Galbenu, Jirlau, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Rosiori, Surdila-Gaiseanca, Visani, Gradistea, Ramnicelu, Gemenele, Surdila-Greci, Scortaru Nou, Racovita, Faurei;

– Judetul Ialomita: Slobozia, Tandarei, Amara, Grivita, Scanteia, Munteni-Buzau, Cazanesti, Saveni, Ciochina, Reviga, Perieti, Mihail Kogalniceanu, Traian, Milosesti, Gheorghe Doja, Ograda, Gheorghe Lazar, Cocora, Ciulnita, Suditi, Andrasesti, Bucu, Movila, Balaciu, Platonesti, Cosambesti, Valea Ciorii, Marculesti, Albesti, Colelia, Sarateni, Buesti;

– Judetul Buzau: Pogoanele, Sageata, Padina, Rusetu, Balta Alba, Luciu, C.a. Rosetti, Scutelnici,Cilibia, Valcelele, Largu, Robeasca;

Reclama

– Judetul Calarasi: Dragalina, Dor Marunt, Perisoru, Stefan cel Mare, Dragos Voda.

Incepand cu ora 07.00, pe durata codului rosu toate drumurile nationale din judetul Braila, mai putin spre Galati vor fi inchise preventiv. Decizia a fost anuntata duminica dimineata de ISU Braila.

In acest judet ninge abundent de mai multe ore iar vantul sufla cu putere. De altfel , pompierii au intervenit deja pentru degajarea mai multor copaci doborati la pamant de rafaLele puternice de vant, inclusiv pe masini parcate.

Si judetele Constania si Tulcea se afla sub avertizare cod rosu de viscol de la ora 6:00, fiind anuntate intensificari puternice ale vantului care vor depasi la rafala 100 km/h. Treptat precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare si va fi viscol puternic

Reclama

Zone vizate:
– Zona de litoral a judetului Constanta , respectiv zona localitatilor: Constanta, Navodari, Ovidiu, Mihail Kogalniceanu, Eforie, Cumpana, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albesti, Pecineaga, Istria, Sacele, Costinesti, Mangalia;

– Judetul Tulcea : Delta Dunarii, respectiv zona localitatilor: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufaru, Bestepe, Crisan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;

– Zona de litoral a judetului Tulcea , respectiv zona localitatilor: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfantu Gheorghe;

Reclama
Continua sa citesti

Buzau

Chemat la o interventie, un pompier din Buzau s-a trezit cu fiica lui grav ranita. Fata a decedat pe urma

Publicat cu

pe

O tragedie teribilă a lovit familia unui pompier din Buzău care, duminică seara, și-a resuscitat propria fiică pe marginea unui drum din județ. Romeo Baciu era de serviciu și a fost solicitat la un accident, unde a descoperit că victima care se afla în starea cea mai gravă era chiar fata, lui, Ștefania. Copila de 15 ani a murit la spital, scrie Adevărul.

Duminică seara, 20 februarie, Romeo Baciu era de serviciu în echipajul de descarcerare, la Buzău, când s-a dat alarma. A fost chemat la un accident în Padina, unde un autoturism se răsturnase pe câmp. Ajuns acolo, pompierul a încremenit când a văzut că victima aruncată din mașină e chiar fiica lui: „Asta e fata mea!”, a strigat Romeo și colegii l-au ținut câteva secunde, nu se mai putea ține pe propriile picioare.

Pentru că fata se afla în stare gravă, a fost preluată imediat de echipajul SMURD, însă în ambulanță a intrat în stop-cardio respirator. În acel moment, tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și a început chiar el manevrele de resuscitare. Până la spital fata a avut semne vitale, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp după primirea ei în unitatea de urgențe.

Accidentul de la Padina a fost produs de iubitul adolescentei, un tânăr de 18 ani care luase permis de conducere de doar o lună și care a scăpat cu rni ușoare. Ștefania a fost aruncată din autoturism în momentul accidentului, fiind găsită de savatori pe câmp. „Din primele date de la faţa locului a reieşit că autoturismul condus pe direcţia Pogoanele către Slobozia, de către un şofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcţiei, răsturnându-se în afara părţii carosabile”, a fost mesajul transmis aseară de reprezentanţii IPJ Buzău.

Continua sa citesti

Buzau

Un politist din Buzau s-a dus la prostituate imbracat in uniforma Politiei Romane. A ieșit mare scandal

Publicat cu

pe

Este anchetă în cadrul IPJ Buzău, după ce un agent a vrut să întreţină relaţii sexuale cu o prostituată fără să plătească. Poliţistul s-a folosit de uniformă pentru a-şi atinge scopul, însă femeia a chemat în ajutor „peştii” şi de acolo a început scandalul. Agentul M.N., în vârstă de 36 de ani, a mers la domiciliul tinerei respective însoțit de un prieten, în vârstă de 19 ani, care s-a recomandat a fi tot polițist.

Întâmplarea a avut loc în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, atunci când polițiștul a ieșit din tură și urma să vină acasă. Acesta s-a dus direct la domiciliul unei tinere de 19 ani, pentru a întreține cu aceasta relații sexuale cu aceasta. Agentul era însoțit și de un tânăr de 19 ani, care s-a recomandat a fi tot polițișt. Pentru că a refuzat să plătească pentru serviciile sexuale, tânăra și-a chemat în ajutor doi prieteni, în vârstă de 18 și 35 de ani.

Între cei patru a început un scandal, iar în cele din urmă tânăra a sunat la 112.

”Urmare apelului au fost demarate de îndată verificări pentru clarificarea situației semnalate și luarea măsurilor legale ce se impun. Apelanta a precizat că unul dintre bărbați ar purta haine cu însemne polițienești, bănuind că ar fi politist”, a declarat agent de poliție Cornelia Stroe.

La Inspectoratul Județean de Poliție Buzău este o achetă internă în ceea ce îl privește pe polițist, iar prietenul lui, tânărul de 19 ani, este cercetat pentru uzurparea de calități oficiale.

Reclama

Polițistul a fost încadrat la IPJ Buzău în anul 2016, din sursă externă. El nu a mai fost cercetat disciplinar până în prezent.

Continua sa citesti

hot news