Acasă Stirea zilei Impozit pe Google. Franta sustine taxarea motoarelor de cautare

Impozit pe Google. Franta sustine taxarea motoarelor de cautare

42

Presedintele Frantei, Francois Hollande, este de partea editorilor de presa si sustine taxarea motoarelor de cautare pe internet.

Liderul de la Palatul Elysée s-a intalnit ieri cu presedintele Google, Eric Schmidt, iar in urma discutiilor a cerut demararea unor negocieri intre aceasta societate si editorii de presa pe internet. In eventualitatea in care cele doua parti nu vor ajunge la niciun rezultat, Francois Hollande este de parere ar trebui sa se adopte o lege care sa impuna o taxa motoarelor de cautare pe internet, dupa modelul celei aplicate in Germania.

Intr-un comunicat emis de Palatul Elysée, preluat de AFP, se arata ca presedintele Francois Hollande i-a spus interlocutorului sau ca “dezvoltarea economiei digitale impune o adaptare a fiscalitatii pentru o impartire echitabila a valorii adaugate si a finantarii crearii de continuturi”.

Loviti din plin de actuala criza economica, editorii de presa pe internet din Germania, Franta si Italia s-au solidarizat pentru adoptarea unei legi care sa oblige motoarele de cautare pe internet sa le plateasca o taxa, intrucat continuturile publicate dirijeaza cititorii catre aceste motoare, ele obtinand astfel profituri considerabile din publicitate. Google se opune demersului presei si ameninta ca va elimina link-urile cu publicatiile franceze daca se va institui o asemenea taxa.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos