Acasă Dosar In ce lux traieste Eugen Tomac, consilierul lui Traian Basescu acuzat de...

In ce lux traieste Eugen Tomac, consilierul lui Traian Basescu acuzat de frauda de un milion de euro la DRP

218

Fostul consilier prezidential, de origine ucraineana, Eugen Tomac se poate lauda ca la frageda varsta de 32 de ani a realizat lucruri la care tinerii doar indraznesc sa viseze. Traieste in imobile scumpe alaturi de sotia sa – functionar la Camera Deputatilor -, are trei masini, detine functii de reprezentare a Romaniei si a primit cadou din partea PDL un loc de candidat pentru Camera Deputatilor. In acest timp statul roman se zbate sa-l traga la raspundere pentru cheltuirea nejustificata a sumei de un milion de euro la Departamentul Romanilor de Pretutindeni in scopul finantarii ilegale a campaniei electorale din Republica Moldova!

In perioada in care dispareau banii de la stat la bunastarea lui Eugen Tomac mai aparea o casa de la RAAPPS prin contractul 1254 din 23/12/2009 in strada Edgar Quinnet, in care locuieste ilegal dupa ce si-a dat demisia din functia de consilier prezidential!

Pentru ca peisajul sa fie complet Eugen Tomac a angajat-o pe cumnata sa Stela Culic (Postica) in functia de director la DRP! Aceasta s-a ocupat in special de promovarea PDL si sustinerea directa a lui Traian Basescu (episodul suspendarea) prin intermediul institutiilor statului roman din Moldova in anul 2009!

Avere de nejustificat

Este un adevarat mister cum un functionar a reusit in numai patru ani sa-si permita sa locuiasca intr-o vila de 115.000 de euro intr-o zona rezidentiala la marginea Bucurestiului din moment ce veniturile abia ii permit un trai decent!

Din declaratia de avere a lui Eugen Tomac rezulta ca in anul 2011 a obtinut, in calitate de secretar de stat la Departamentul Romanilor de Pretutindeni, in jur de o mie de euro lunar, adica 48.588 de lei anual, iar sotia acestuia, Diana Postica, aproximativ 25.808 ca si consilier la Camera Deputatilor in subordinea Robertei Anastase!

Pe parcursul ultimilor patru ani insa cei doi au avut venituri mai mici decat cheltuielile! In anul 2009 Diana Postica declara un salariu de doar 10.500 de lei anual ca si consilier al primarului Videanu, la Primaria Municipiului Bucuresti. Tot atunci avea de restituit un imprumut de 20.000 de euro la ING. In anul 2010, cand Eugen Tomac ajunge secretar de stat la DRP cei doi reusesc ca prin minune sa achite creditul.

Si asta nu e tot, cu doi ani inainte in 2007 si 2008, Eugen Tomac si-a cumparat doua autoturisme Dacia noi, iar sotia lui a achizitionat si ea un Renault Megane. O posibila explicatie pentru aceste miracole financiare ar putea fi in raportul Curtii de Conturi a Romaniei care arata ca Eugen Tomac a sifonat sute mii de euro catre firme din Moldova in perioada in care era secretar de stat la DRP!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos