Acasă Sanatate În loc să contruiască spitalele promise, Rafila ne ia de proști: ”Niciodată...

În loc să contruiască spitalele promise, Rafila ne ia de proști: ”Niciodată nu sunt paturi destule”

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății a afirmat că s-au îmbunătăţit procedurile de la tragedia de la Colectiv, însă numărul paturilor din spitale nu e niciodată suficient, în cazul unei catastrofe. 58 de victime au rezultat în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, dintre care au fost două decese, soţ şi soţie.

„În total au fost 58 de victime, din păcate au fost şi două decese, au fost chiar membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie. Pentru restul pacienţilor a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună, cazurile care pot fi tratate fără probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la un post TV, duminică seară.

„Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta”, a precizat Rafila.

„La Timişoara se construieşte deja Centrul de Arşi, urmează construcţia celui din curte de la Alexandrescu. (…) Avem în acest moment 30 de paturi, dar ce avem mai bine pus la punct decât la Colectiv sunt procedurile care se aplică. Aţi văzut că ne mişcăm foarte rapid, că oamenii ştiu ce au de făcut”, a mai subliniat Rafila.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrimarul PSD din Caracal, tatal patronului statiei GPL explodate la Crevedia: ”Imi voi sprijini baiatul pentru ca este un copil extraordinar care munceste de 20 de ani in aceasta bransa. Munca cinstita si corecta”
Articolul următorGuvernul face economii: A taiat ajutoarele refugiatilor ucraineni