Acasă Sanatate Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: “Toate persoanele născute înainte de 1990 ar...

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: “Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV”

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, susține alocarea unui fond special în vederea testării pentru hepatita B, C și HIV.

Potrivit unui studiu derulat de Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B sau C. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: “Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV”.

În plus, studiul “Cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale cu privire la HIV/SIDA și hepatită B și C”, arată că doar 17,7% dintre români au trecut printr-un screening pentru HIV.

Mai mult, un sfert dintre români nu au încredere în vaccinuri și au declarat că nu s-ar vaccina împotriva virusului hepatitei B nici la recomandarea unui medic.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: “Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV”

Iată ce spune prof. dr. Adrian Streinu Cercel despre pericolul acestor virusuri, nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vizavi de cele trei virusuri (Hepatita B, Hepatica C și HIV):

“Există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere a acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnăvire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice”, a declarat dr. Adrian Streinu-Cercel, la prezentarea rezultatelor cercetării.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentȘeful Poliției Române, despre accidentul de la 2 Mai: „100% putea fi evitat, s-au făcut erori impardonabile”
Articolul următorTatăl fetei ucise de Vlad Pascu la 2 Mai: „Dacă Poliția își făcea datoria, copiii noștri trăiau”