36.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăACTUALITATEIn timp ce livreaza arme ucrainenilor, americanii ii platesc pe rusi in...

In timp ce livreaza arme ucrainenilor, americanii ii platesc pe rusi in ruble!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Agenția spațială rusă Roscosmos a susține că Statele Unite ale Americii au plătit în ruble schimbul unui zbor spre Stația Spațială Internațională.

„Washingtonul a plătit peste 34 de milioane de dolari pentru returnarea unui astronaut NASA la bordul navei spațiale rusești Soyuz”, a declarat șeful Agenției Spațiale, Dmitri Rogozin, a informat presa rusă, citează Anadolu.

„Compania americană de infrastructură spațială (Axiom Space) a plătit în moneda rusă pentru returnarea astronautului NASA Mark Vande Hay, la bordul unei nave rusești pe Stația Spațială Internațională”, precizează sursa citată. Vande a aterizat în Kazahstan cu doi astronauți la bordul capsulei rusești pe 30 martie, a spus el.

Remarcile vin în contextul în care țările occidentale, conduse de Statele Unite, înăspresc sancțiunile împotriva Moscovei și interzic comerțul și relațiile economice, într-un efort de a-l descuraja pe președintele Vladimir Putin de la războiul său în curs din Ucraina. Rusia a încetat să mai furnizeze energie țărilor europene, acestea din urmă refuzând să plătească ruble în semn de protest față de operațiunea militară a Moscovei împotriva Ucrainei.  Pe 24 februarie, Rusia a lansat un atac asupra Ucrainei, urmat de respingerea internațională și sancțiunile economice severe împotriva Moscovei, care cere Kievului să renunțe la planurile de a se alătura entităților militare și să rămână neutre, pe care aceasta din urmă le consideră „interferențe cu suveranitatea sa”.

Ultimele stiri