10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăSocialÎn ultima zi la minister, UDMR a aprobat împușcarea a peste 420...

În ultima zi la minister, UDMR a aprobat împușcarea a peste 420 de urși în toată România

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul care prevede cotele de prevenţie la urs brun, în ultima sa zi la Ministerul Mediului.

”În Ţinutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urşi a ameninţat tot mai mult viaţa oamenilor şi bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja vieţile şi bunurile, precum şi pentru a soluţiona convieţuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populaţiei de urs din România, a scris, joi seară, pe Facebook, Tanczos Barna.

Fostul ministru al Mediului anunţă că a semnat ordinul care prevede cotele de prevenţie la urs brun.

”Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populaţiei de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire şi intervenţie pentru populaţia de urşi: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenţie şi 55 exemplare cu scop de intervenţie”, a mai precizat fostul ministur.

Potrivit acestuia, ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

În 4 mai, Tanczos Barna anunţa că a dezbătut ordinul care stabileşte cotele de prevenţie la urs brun cu specialiştii şi reprezentanţii ONG-urilor de mediu şi transmitea că ”viaţa umană este mai presus de orice”.

Ultimele stiri