Acasă ACTUALITATE Inca 700 de criminali si violatori au fost liberati din puscarii! “Iordache...

Inca 700 de criminali si violatori au fost liberati din puscarii! “Iordache sa raspunda pentru aceasta monstruozitate”

541

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, afirma ca Florin Iordache este principalul responsabil pentru faptul ca inca 700 de detinuti periculosi au fost liberati conditionat de la inceputul acestui an.

“Realitatea: Sute de condamnati pentru si omor viol, eliberati conditiona in primele sase luni. A raspuns si raspunde cineva pentru aceasta monstruoziate de lege mosita de Iordache si gasca in Comisia aia Speciala?

Nu… din contra, in februarie 2020 Iordache a fost propus si votat vicepresedintele Camerei Deputatilor. Atunci eu am refuzat sa votez conducerea Camerei Deputatilor exact pentru acest motiv ( s-a votat toata lista nu individual!).

Cat despre proiectul de lege privibd liberarile conditionate, adoptat cu atat de mult zgomot de PR politic, vedem in toamna cand se va solutiona contestatia la CCR pentru ca este evident ca are vicii de constitutionalitate! Cea mai eficienta si constitutionala varianta pentru inasprirea conditiilor privind liberarea conditionata este varianta propusa de mine anul trecut. Din pacate a fost blocata de Dancila si gasca celor certati cu legea pentru simplul motiv ca aceasta varianta propusa de mine se aplica si infractiunilor de coruptie … in schimb eu m-am ales cu o noua cerere de remaniere!”, a scris Birchall pe Facebook.

Aproape 700 de persoane au fost liberate conditionat in primele sase luni ale anului, mai mult de o treime fiind condamnate pentru omor, iar peste 100 pentru viol, releva date ale Administratiei Nationale a Penitenciare. Trei dintre persoanele puse in libertate aveau condamnari pe viata.

Recursul compensatoriu, promovat de PSD, a fost abrogat anul trecut, insa legea are efecte doar pentru viitor. Cei aflati in puscarie la momentul abrogarii pot beneficia de prevederile acestuia in continuare.

De la inceputul anului, 697 de persoane condamnate pentru omor, viol si talharie au fost liberate conditionat, trei fiind condamnate la detentie pe viata, scrie news.ro.

Potrivit ANP, 273 dintre acestea au fost condamnate pentru omor, 34 fiind cazuri de omor deosebit de grav.

Dintre cei pusi in libertate, 114 se aflau in inchisoare pentru viol.

Incepand din 2016, numarul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol si talharie puse in libertate conditionat a fost de 10.833, 32 dintre acestea avand condamnari pe viata.

Cele mai multe liberari conditionate din aceasta perioada s-au inregistrat in 2016, cand numarul celor liberati conditionat a fost de 2.620 de persoane, cinci fiind condamnati. pe viata – 891 condamnati pentru omor, peste 300 pentru violsi mai mult de jumatate pentru talharie.

In 2018, peste 1.000 de persoane acuzate de omor si peste 400 de condamnati pentru viol au fost pusi in libertate.

Anul trecut, 1,841 de condamnati pentru omor au fost liberati conditionat, 4 fiind condamnati pe viata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos