Acasă Economie Inca o gaselnita PSD de ingreunare a Codului Muncii: Angajatorii si angajatii...

Inca o gaselnita PSD de ingreunare a Codului Muncii: Angajatorii si angajatii sunt obligati sa o aplice din aceasta luna!

Cum nu era deja data peste cap activitatea firmelor de modificarile pe genunchi la Codul Fiscal si la Codul Muncii, iata ca din aceasta luna noi prevederi vor ingreuna viata angajatorilor si vor afecta relatia angajator-angajat. Din aceasta luna angajatorii vor fi obligati sa tina o fisa de pontaj zilnica pentru toti salariatii, in care vor consemna ora venirii si ora plecarii. Specialitii atrag atentia asupra faptului ca noile prevedere vor complica lucrurile din nou.

„Aceste prevederi nou introduse (desi au ca scop combaterea muncii nedeclarate) nu tin cont de realitatile mediului de afaceri si de flexibilitatea raporturilor de munca intr-un context economic din ce in ce mai complex. (…) Din pacate, modificarea legislativa adusa Codului muncii ingreuneaza viata angajatorilor, crescand si mai mult aspectele birocratice/formaliste in loc sa incurajeze flexibilitatea raporturilor de munca in contextul unei realitati ce cere acest lucru“, a spus Madalina Racovitan, Tax Partner in cadrul firmei de audit si consultanta fiscala KPMG pentru b1.ro.

Pe langa acest lucru, consultantii fiscali considera ca angajatorii vor fi nevoiti sa suporte noi cheltuieli pentru noi investitii in sisteme informatice (sisteme check in/check out, pontare electronica etc.) pentru captarea timpului de lucru zilnic (inclusiv a orei de incepere si a celei de sfarsit a programului de lucru) ca o alternativa la vechea condica de prezenta.

foto: timpolis.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNumire controversata in Guvernul Romaniei! Un pensionar MAI a ajuns sa castige un salariu urias!
Articolul următorRares Bogdan si invitatii sai sunt de neoprit! Nici CNA si ANAF-ul nu pot amenda cifrele acestea umilitoare!