Inca o ”REALIZARE” marca PSD: Voucherele de vacanta amanate un an! Ce PROMITEA Olguta?

4474

Voucherele de vacanță și normele de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018 în bani, a declarat, marți, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la finalul dezbaterilor din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților privind proiectul Legii salarizării în sistemul bugetar, anunta Capital.ro.

„Mai mulţi bugetari iau tichete de masă anul acesta şi, de asemenea, este o ordonanţă de urgenţă, dată de Guvernul României, în care toţi bugetarii iau un voucher de vacanţă, dar care nu este în bani, cum este anul viitor, ci este tichet. S-a rămas pe această variantă, până la începutul anului viitor, iar la începutul anului viitor urmează să se acorde şi aceste drepturi, în bani de data aceasta, nu în tichet”, a explicat Olguţa Vasilescu.

Aceasta a afirmat, de asemenea, că au fost făcute o serie de reglaje în ceea ce priveşte salarizarea primarilor, făcându-se o diferenţiere între primarul de oraş şi primarul de comună, care au acelaşi număr de locuitori.

„Nu a fost nicio majorare la primari. Sunt foarte mici reglaje. În general, înainte, în lege, se spunea localitate sub 20.000 de locuitori, de exemplu, dar nu se făcea distincţia dacă e vorba de oraş sau de comună, pentru că sunt şi comune foarte mari în România, până în 20.000 de locuitori. Practic, doar aceste reglaje au fost. Nu sunt creşteri pentru anumiţi primari. S-a făcut o diferenţiere între primar de oraş şi primar de comună, care au acelaşi număr de locuitori. Și primarul general al Capitalei, atât a fost făcută”, a precizat ministrul Muncii, subliniind că iniţial Comisia operase nişte scăderi, dar că „astăzi le-a adus la loc în varianta Senatului”.

Lia Olguţa Vasilescu a menţionat, de asemenea, că în Comisia de muncă s-a decis ca plafonul de 30 pentru sporuri să treacă în cazul Apărării şi Ordinii Publice pe ordonatorul principal de credite şi nu pe fiecare ordonator de credite cum s-a stabilit pentru ceilalţi bugetari.

Această decizie a fost luată după ce preşedintele Sindicatelor din Poliţie, Dumitru Coarnă, a protestat în comisie, nemulţumit de prevederile articolului 25 privind sporurile. Acesta a afirmat că angajaţii din Ministerul de Interne sunt „mari consumatori de sporuri”, lucrează noaptea, sâmbătă, duminică, iar noua variantă a proiectului Legii salarizării pune plafon la sporuri, ceea ce va însemna că angajaţii din Ministerul de Interne „închid şi pleacă acasă” sau vor protesta.

„Domnul Coarnă niciodată nu este mulţumit. Dacă o să îl întrebaţi, şi acum o să vă spună că nu e mulţumit, pentru că de câte ori am negociat cu dumnealui şi ne-am înţeles, a mai venit şi a mai cerut 3 lucruri. Exact asta s-a întâmplat şi astăzi. După ce a obţinut şi să treacă Apărarea şi Ordinea publică pe ordonatorul principal de credite, gradaţia să se calculeze altfel decât până acum, a venit acum şi cu fidelitatea. Deci, domnul Coarnă niciodată nu este mulţumit”, a spus Olguţa Vasilescu.