12.1 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEInca un membru al familiei Basescu SALTAT de DNA! Ce acuzatii i...

Inca un membru al familiei Basescu SALTAT de DNA! Ce acuzatii i se aduc nepotului lui Traian Basescu?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Franta a emis mandat de arestare pentru Bashar al-Assad, protejatul Rusiei

Lucrurile se complica in Orientul Mijlociu dupa ce Franta...

Nepotul fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost adus cu mandat in aceasta dimineata la DNA fiind acuzat de trafic de influenta.

Dragoș Băsescu ar fi acuzat de trafic de influență, după ce ar fi cerut omului de afaceri Sandu Staicu un milion de euro cu ajutorul unui complice pentru a-i rezolva problemele judiciare într-un dosar.

Dragoș Băsescu, arată procurorii, ar fi pretins inițial 500.000 de euro pentru ca omul de afaceri să nu fie arestat preventiv în urma contestației DIICOT și încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

„În data de 13.03.2014 Staicu Sandu a stabilit o întâlnire cu DRAGOȘ BĂSESCU la Clubul Pescariu în jurul orelor 17:00, locație ce-i fusese indicată de NISTOR CIPRIAN. Când a ajuns la locație , NISTOR CIPRIAN i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei. Intrând în incintă, aceștia s-au întâlnit la vestiar și cu DRAGOȘ BĂSESCU care i-a remis un slip de baie lui Staicu Sandu apoi  s-au deplasat în zona de SPA și au intrat împreună într-o saună, ocazie cu care CIPRIAN NISTOR şi DRAGOȘ BĂSESCU i-au dat să citească o listă cu nume de firme și de persoane pe care Staicu Sandu le-a recunoscut ca fiind prezente în dosarul penal în care fusese reținut, listă cu date din dosar ce  i-a fost prezentată pentru a-l convinge că au acces la dosar și că au posibilitatea de a influența evoluția acestuia. Tot cu această ocazie DRAGOȘ BĂSESCU a pronunțat numele procurorului de caz.

Discuția a continuat pe fondul pretinderii de către DRAGOȘ BĂSESCU a sumei de 500.000 euro pentru o soluție de nearestare în contestația formulată de către D.I.I.C.O.T. și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor  lui Staicu Sandu.

Staicu Sandu le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen.

Drept urmare, DRAGOȘ BĂSESCU i-a spus că are o soluție, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eșalonare în funcție de evoluția din dosar pe o perioadă de până la 2 ani.

Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională, anume KPMG, pentru a nu trezi suspiciuni”, arată procurorii.

Dragoş Băsescu este proprietarul unei firme de consultanţă care are sediul central în Sectorul 1 din Capitală. A avut mai multe probleme cu Fiscul în ultima perioadă.

Firma de consultanţă a nepotului lui Traian Băsescu a fost somată, anul trecut, de două ori de Fisc pentru a-şi plăti datoriile la bugetul de stat.
Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri