Acasă Economie Inca un oras din Romania va avea metrou!

Inca un oras din Romania va avea metrou!

37

Primarul orasului Timisoara, Nicolae Robu vrea sa faca metrou, mai exact, edilul vrea sa extinda o retea de opt kilometri de sina subterana care sa lege cele doua gari din oras, mall-ul si aeroportul.

„Asta e solutia – liniile de cale ferata trebuie sa fie duse in subteran, si cu aceasta ocazie sigur ca se va realiza si o conexiune tip metrou intre cateva puncte cheie ale orasului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge sa fie legate si se va putea face repede si la preturi convenabile asa ceva. Sunt acele utilaje cartita care strapung muntii, merg pe sub mari, pe unde vrei”, a spus Robu vineri, potrivit publicatiei Timis Online.

Primarul a precizat ca proiectul se va afla pe lista de investitii a orasului pentru perioada 2014-2020. Ideea este una mai veche. Robu a propus inca din vara mutarea liniilor de cale ferata in subteran.

La inceputul lunii iunie Robu afirma ca a propus in cadrul Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului, care se afla in stadiu de proiect, „ducerea in subteran a liniilor de cale ferata”, astfel incat orasul sa poata avea si metrou.

„Aceasta este optiunea noastra si viziunea noastra asupra Timisoarei privind calea ferata. Cea mai potrivita varianta este ducerea in subteran a liniilor de cale ferata. Aceasta varianta ar prezenta si avantajul ca pe acele linii de cale ferata am putea avea si transport in comun urban, un metrou. Am putea folosi in partaj linia de cale ferata pentru trenuri in sensul consacrat al termenului, dar si pentru mijloace de transport in comun pe cale ferata de tip urban: tramvai, metrou”, declara el la acea data, potrivit Mediafax.

Sursa: gandul.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos