Acasă ACTUALITATE Incindent aviatic! Un avion Tarom a fost interceptat de aparate de lupta...

Incindent aviatic! Un avion Tarom a fost interceptat de aparate de lupta maghiare deasupra Ungariei!

Avioane militare ungare au fost ridicate vineri de la sol pentru a intercepta un avion de pasageri care intrase în spaţiul aerian al Ungariei fără a anunţa acest lucru în prealabil, a declarat Ministerul Apărării ungar, citat de MTI, relatează agerpres.

Avionul de pasageri, un model Boeing-737, efectua un zbor de la Munchen (Germania) către Sibiu (România). El a intrat în spaţiul aerian ungar vineri la ora locală 11:18 (09:18 GMT) menţinându-şi culoarul de zbor, dar nu a reuşit să stabilească legătura cu controlul de trafic aerian civil din Ungaria.

La scurt timp, Centrul pentru operaţiuni aeriene combinate al NATO a alertat avioanele militare Gripen (de producţie suedeză) din cadrul forţelor armate ungare, care au identificat avionul şi l-au escortat până la frontiera ungaro-română.

În urma interceptării sale de către avioanele militare ungare, aparatul Boeing-737 a stabilit contactul cu controlul de trafic aerian la ora locală 11:36 (09:36 GMT), a adăugat ministerul citat.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Flightradar24.com, zborul Munchen-Sibiu era operat de compania română de transport aerian TAROM.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCunoscut om de afaceri: In campanie PSD ne-a promis esenta de parfum, acum ne livreaza apa contrafacuta!
Articolul următorVIDEO REVOLTATOR – Doctorita romanca bagata la PUSCARIE in Finlanda pentru ca a facut scandal cand politia i-a LUAT COPIII!