Infiintarea de noi sectii de vot in strainatate, nepermisa de legislatia actuala! Se pot lua doar masuri de fluidizare a pocesului de votare!

Infiintarea de noi sectii de vot in strainatate, nepermisa de legislatia actuala! Se pot lua doar masuri de fluidizare a pocesului de votare!

Teodor Melescanu a dat repede un raspuns cu privire la probleme ridicate cand a fost numit ministru de externe. Legislatia electorala actuala nu permite infiintarea de noi sectii in strainatate, in lipsa unor derogari sau modificari legislative. Se pot lua doar masuri de fluidizare a procesului de votare.

teodor-melescanu

 „Pe legislatia actuala nu este posibil. Daca se vor face derogari, daca se gasesc niste modalitati de modificare, atunci putem discuta. Daca nu, ne vom concentra pe masurile care privesc fluidizarea votului si o sa fie o serie de masuri pe care o sa vi le prezentam pe aceasta tema pe o mai buna organizare, implicare a colegilor din MAE, implicarea oamenilor din diaspora, implicarea partidelor politice iîn cadrul sectiilor de votare, care sunt menite sa asigure o desfasurare cat mai rapida, dar in conditii de legalitate a procesului electoral’, a declarat Teodor Melescanu dupa intalnirea cu reprezentantii BEC.

El a precizat ca in cursul zilei de astazi le va transmite in scris acestora propunerile MAE cu privire la organizarea alegerilor in strainatate, urmand ca BEC sa emita un punct de vedere.

„Am prezentat o serie de propuneri si masuri care, in opinia noastra, pot permite o fluidizare a viitoarelor alegeri, turul doi, astfel incat sa asigure dreptul tuturor romanilor sa voteze in strainatate. Dupa aceasta prezentare, BEC a solicitat ca toate propunerile pe care le-am facut sa fie puse sub forma unui document scris, pe care il vom trimite in cursul zile de astazi si in urma caruia BEC va exprima puncte de vedere in legatura cu ceea ce putem sa facem si ceea ce nu putem sa facem”, a explicat Melescanu.

După elaborarea documentului, MAE il va prezenta intr-o conferinta de presa, a anuntat Melescanu.

Sursa: AgerpresShare this post