Acasă Bucuresti Infractiuni in lant in primaria Sectorului 2! Plangere PENALA impotriva primarului Mugur...

Infractiuni in lant in primaria Sectorului 2! Plangere PENALA impotriva primarului Mugur Toader pentru delapidare si trafic de influenta!

14

Primarul interimar al Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, și Directorul General în cadrul Administrației Domeniului Public al Sectorului 2, Cristian Lemnaru, au folosit bunurile primariei in campania electorala. Banii cetatenilor au finantat astfel amplasarea banerelor de campanie ale lui Mugur Toader.

Cei doi sunt acum acuzati oficial de mai multe fapte penale, printre care delapidare, conflict de interese și trafic de influență. Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, a depus in data de 1 iunie 2016, plângere penală împotriva celor doi, aducand mai multe dovezi in acest sens.

Dan Cristian Popescu îi acuză pe Mihai Mugur Toader și pe Cristian Lemnaru că „şi-au exercitat influenţa specifică funcţiilor pe care le deţin în vederea determinării salariaţilor ADP Sector 2, pentru ca aceştia să realizeze muncă fizică şi să utilizeze utilajele/echipamentele ce se află în proprietatea ADP Sector 2, pentru şi în folosul personal al acestora”, conform realitatea.net.

Faptele menționate au avut loc în data de 7 mai, când „numiţii mai sus amintiţi au folosit bunurile pe care le gestionează şi aflate în proprietatea ADP Sector 2 Bucureşti, pentru şi în folosul campaniei electorale a lui Mugur Mihai Toader. Mai exact, au folosit aceste echipamente/utilaje pentru amplasarea banerelor/posterelor şi a altor materiale electorale, săvârşind astfel infracţiunea de Delapidare infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 295 Cod Penal”, se menționează în plângerea penală, potrivit unui comunicat remis de Dan Cristian Popescu.

„Strategia de campanie electorală a Partidului Social Democrat în Sectorul 2 a inclus spectacole, cadouri pentru copii și pentru părinții acestora, excursii electorale, toate acestea pe banii Primăriei Sectorului 2, adică pe banii noștri, ai cetățenilor din acest sector. Am făcut deja o plângere penală pentru aceste fapte. De curând am aflat însă că Primarul Toader a mers și mai departe: a folosit angajații Primăriei, din cadrul Administrației Publice Sector 2, pentru a amplasa materialele sale electorale, o acțiune ilegală și care sfidează bunul simț și interesele cetățenilor din sector,” a declarat Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

Contactat de Realitatea.net, directorul adjunct al ADP Sector 2, Mircea Frâncu, a declarat că nu știe despre amplasarea de materiale electorale de către angajații ADP Sector 2, susținând totodată că nu are o explicație pentru ce s-a întâmplat. De asemenea, întrebat dacă este posibil ca aceste dispoziții să fi fost date direct de Mihai Mugur Toader, primarul interimar al Sector 2, acesta a spus că nu crede.

„Eu nu am auzit de așa ceva. Nu cred că dispozițiile au fost date de Mihai Toader, el ne-a atras atenția să nu greșim cu așa ceva. Nu am o explicație la momentul acesta pentru ce s-a întâmplat”, a spus Frâncu.

Mihai Mugur Toader și Cristian Lemnaru nu au răspuns la telefon pentru a da un punct de vedere.

Mihai Mugur Toader mai este acuzat și de faptul că a ordonat salariaților ADP Sector 2 să realizeze muncă neremunerată pentru realizarea activităţilor specifice campaniei sale electorale.

La plângerea penală depusă de către Dan Cristian Popescu sunt anexate, drept dovezi, 22 de planşe foto.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos