6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialInitiativa fara precedent in Romania a Carrefour: Primesti banii pe loc!

Initiativa fara precedent in Romania a Carrefour: Primesti banii pe loc!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Carrefour România și Green Group lansează, la 4 ani de operare a sistemului Sigurec, un nou serviciu: colectarea uleiului alimentar, cu recompensă pe loc.

Prin intermediul sistemului de colectare selectivă a deşeurilor Sigurec, clienţii retailerului au colectat în total peste 16 milioane bucăţi deşeuri PET, doze şi sticlă şi peste 4.500 de tone deşeuri de echipamente electrice, electronice, hârtie şi carton. În acest context, se lansează serviciul de colectare a uleiului alimentar uzat pe bază de recompensă, disponibil în toate cele 21 de staţii de colectare selectivă Sigurec din proximitatea magazinelor Carrefour.

Sigurec, de la expresia „sigur reciclare”, este cea mai inteligentă infrastructură pentru colectarea selectivă a deşeurilor, lansată în urmă cu 4 ani. Aici, oamenii pot aduce majoritatea deşeurilor reciclabile pe care le generează în gospodărie, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri şi baterii. În schimbul deşeurilor, staţiile Sigurec eliberează pe loc vouchere valorice care pot fi folosite ca reduceri la cumpărături în Carrefour, valoarea acestora fiind calculată în funcţie de tipul şi cantitatea deşeurilor aduse.

Pentru că oamenii au început din ce în ce mai mult să conştientizeze impactul negativ pe care îl generează aceste deşeuri asupra mediului înconjurător (1 litru de ulei alimentar aruncat la chiuvetă poate polua pânăla 1 milion de litri de apă), dar şi faptul că aceste deşeuri au valoare, clienţii Carrefour pot beneficia acum de acest nou serviciu, şi anume colectarea uleiului alimentar uzat. Clienţii pot aduce la staţiile Sigurec uleiul uzat în sticle de plastic transparent (recipienţi PET), cantitatea minimă primită fiind 1 kilogram, iar maximă 4 kilograme.

Uleiul trebuie să fie filtrat, curat, fără depuneri de resturi alimentare sau apă. La preluare, uleiul este cântărit şi în funcţie de cantitate, se eliberează un voucher valoric ce poate fi folosit ca reducere la cumpărături, valoarea unui kilogram de ulei alimentar uzat fiind de 0,50 lei. Uleiul colectat se duce spre procesare, pentru a fi transformat în biodiesel, un combustibil prietenos cu mediul înconjurător.

Ultimele stiri