Acasă Videoclipul zilei Inspectorii OPC au descoperit produse expirate de 7 ani, vandute turistilor ca...

Inspectorii OPC au descoperit produse expirate de 7 ani, vandute turistilor ca delicatese pe litoral

31

Produse expirate de 7 ani, bucătării unde nu se respectă normele sanitare și multă mizerie este ceea ce au descoperit inspectorii Protecției Consumatorului în urma controalelor făcute în Delta Dunării și pe litoralul românesc în ultima săptămână.

Conform ANPC, doar în Delta Dunării au fost date amenzi de 500.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare peste 41 de tone de alimente.

În Delta Dunării au fost verificați 65 de operatori economici și au fost date 71 de amenzi și 27 de avertismente. De asemenea, inspectorii au avut două propuneri de închidere până la șase luni.

Inspectorii protecției consumatorilor au creat Comandamente speciale pentru litoral și Delta Dunării și au verificat în ultima săptămână mai mulți agenți economici.

Un restaurant din Năvodari cu specific pescăresc a fost amendat cu 18.000 lei  și s-a făcut o propunere de închidere între 6 și 12 luni, după ce in urmă cu doua săptămâni a avut oprire temporară și au fost găsite aceleasi deficiențe.

Toate sancțiunile date pe litoral urmează să fie comunicate de reprezentanții ANPC după centralizarea acestora.

În ultima perioadă au fost raportate tot mai numeroase cazurile de toxiinfecție alimentară pe stațiunile din litoral și din Delta Dunării.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos