Acasă ACTUALITATE Inteligenta artificiala devine periculoasa: Italia interzice Chat GPT

Inteligenta artificiala devine periculoasa: Italia interzice Chat GPT

Autoritățile din Italia au ordonat, vineri, interzicerea ChatGPT din cauza presupuselor încălcări ale confidențialității.

Astfel, Autoritatea italiană națională de protecție a datelor a declarat că va bloca și va investiga imediat OpenAI, compania americană care se află în spatele popularului instrument de inteligență artificială, conform Politico.

Decizia este temporară până când compania va face schimbările necesare pentru a respecta regulle impuse de UE privind confidențialitatea, adică Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

Instituția a transmis și că serviciul este destinat persoanelor de peste 13 ani, dar nu există un filtru de verificare a vârstei utilizatorilor, iar acest lucru îi expune pe minori la răspunsuri nepotrivite.

Compania OpenAI nu are un birou în UE, dar reprezentantul său în Spațiul Economic European are 20 de zile pentru a comunica cum intenționează să aducă ChatGPT în conformitate cu regulile UE sau se confruntă cu o amendă de până la 4% din veniturile sale globale.

Amintim că Elon Musk și zeci de experți în inteligență artificială au cerut săptămâna aceasta să nu se mai facă actualizari instrumentului ChatGPT. Grupul de susținere a consumatorilor BEUC a cerut, de asemenea, pe 30 martie, autorităților UE și naționale, inclusiv organelor de protecție a datelor, să investigheze ChatGPT.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent”Da-mi banii! Esti un tepar!” – Vila unui celebru miliardar roman, vandalizata cu mesaje dure!
Articolul următorRomania cumpara inca 19 milioane de vaccinuri anti-Covid desi nu mai este pandemie. Ce facem cu ele?