31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATEInteligenta artificiala devine periculoasa: Italia interzice Chat GPT

Inteligenta artificiala devine periculoasa: Italia interzice Chat GPT

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Autoritățile din Italia au ordonat, vineri, interzicerea ChatGPT din cauza presupuselor încălcări ale confidențialității.

Astfel, Autoritatea italiană națională de protecție a datelor a declarat că va bloca și va investiga imediat OpenAI, compania americană care se află în spatele popularului instrument de inteligență artificială, conform Politico.

Decizia este temporară până când compania va face schimbările necesare pentru a respecta regulle impuse de UE privind confidențialitatea, adică Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

Instituția a transmis și că serviciul este destinat persoanelor de peste 13 ani, dar nu există un filtru de verificare a vârstei utilizatorilor, iar acest lucru îi expune pe minori la răspunsuri nepotrivite.

Compania OpenAI nu are un birou în UE, dar reprezentantul său în Spațiul Economic European are 20 de zile pentru a comunica cum intenționează să aducă ChatGPT în conformitate cu regulile UE sau se confruntă cu o amendă de până la 4% din veniturile sale globale.

Amintim că Elon Musk și zeci de experți în inteligență artificială au cerut săptămâna aceasta să nu se mai facă actualizari instrumentului ChatGPT. Grupul de susținere a consumatorilor BEUC a cerut, de asemenea, pe 30 martie, autorităților UE și naționale, inclusiv organelor de protecție a datelor, să investigheze ChatGPT.

Ultimele stiri