20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăDosarInterviu cu Dan Cristian Popescu: Ce ne ucide? ”Trebuie sa oprim coruptia,...

Interviu cu Dan Cristian Popescu: Ce ne ucide? ”Trebuie sa oprim coruptia, lipsa transparentei si risipa banului public”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dan Cristian Popescu este hotarat sa lupte pana la capat in Sectorul 2 pentru a face lumina legat de cheltuirea iresponsabila a banilor publici cat si fenomeenul coruptiei care a cuprins pana in profunzimi angajatii din serviciile publice. Asa cum a demonstrat in aparitiile sale publice acestia nu mai raspund intereselor oamenilor si functiilor pe care au fost numiti ci sunt parte din angrenajele unor grupuri de firme si interese private. Toate acestea castiga contracte pe banda rulanta, iar coruptia si risipa banului public fac ca oamenii sa traiasca in nesiguranta. Acest lucru a atins apogeul in momentul decesului unui copil care a fost mancat de cainii comunitari.

Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Dan Cristian Popescu: Locuitorii sectorului 2 ȋn ultimii ani. Grijile, problemele, nemulṭumirile lor ṣi starea generală nu tocmai bună a sectorului m-au făcut să ȋmi doresc să fac mai mult pentru comunitatea din care fac ṣi eu parte.

Ce veţi face în prima zi că primar?

Dan Cristian Popescu: Voi avea o discuṭie cu toṭi angajaṭii din Primărie ȋn care le voi prezenta proiectele mele ṣi cum văd eu modul de funcṭionare al instituṭiei ṣi apoi voi alcătui o echipă de experṭi care să ȋnceapă un audit riguros al primăriei.

Ce calităţi va recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidaţi?

Dan Cristian Popescu: Studiile administrative, activitatea din mediul privat cȃt ṣi faptul că sunt născut ṣi crescut ȋn sectorul 2, dacă o putem trece la calităṭi. Ṣi ar mai fi dorinṭa, ambiṭia ṣi capacitatea de a face lucruri bune pentru Sectorul 2.

Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Dan Cristian Popescu: Este o problemă destul de complexă care cere mai multe soluṭii. Ar fi construirea de parcări mari la intrările ȋn oraṣ, ȋn Colentina ṣi Pantelimon, construirea de parcări modulare ȋntre blocuri, instituirea de sensuri unice pe străzile secundare dar ṣi parteneriate cu marile centre comerciale care să cedeze, pe timp de noapte, locurile de parcare locuitorilor din zonă.

Ridicarea maşinilor mai este o soluţie?

Dan Cristian Popescu: Nu ṣi nici nu cred că a fost vreodată. Atunci cȃnd Bucureṣtiul va avea suficiente locuri de parcare putem vorbi despre măsuri coercitive pentru cei care ȋncalcă regulile. Deocamdată nu este cazul. De multe ori, suntem obligaṭi să “improvizăm”. Ṣi chiar ṣi aṣa, există ṣi alte variante, blocarea roṭilor de exemplu.

Numiţi cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidaţi

Dan Cristian Popescu: Corupṭia, lipsa transparenṭei ṣi risipa banului public. Ṣi de aici derivă toate celelalte: reabilitarea termică ȋnceată ṣi de proastă calitate, lipsa locurilor de parcare, mizeria de pe străzi etc.

Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Dan Cristian Popescu: Rudy Giuliani ṣi Michael Bloomberg, amȃndoi primari ai New York-ului.

Va este frică de DNA?

Dan Cristian Popescu: Nu, nu am niciun motiv.

Care a fost cea mai grea problema cu care v-aţi confruntat în campanie.

Dan Cristian Popescu: M-a deranjat faptul că primăria sectorului 2, ca ṣi instituṭie, ȋmpreună cu mulṭi dintre funcṭionarii de acolo au făcut campanie pe faṭă, candidatului PSD. Nu este normal, s-a ȋncălcat legea electorală ṣi am făcut chiar ṣi plȃngeri penale ȋn acest sens.

Aveți o sumă de bani. Ce alegeti să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

Dan Cristian Popescu: Dacă suma de bani este cheltuită ȋn mod chibzuit ṣi contractele se atribuie corect, la un preṭ normal, eu cred că este suficientă pentru a acoperi toate nevoile. Referitor la ultima, eu cred că cea mai bună protecṭie socială este un loc de muncă. Iar asta nu costă bani, dimpotrivă chiar. Sunt mulṭi asistaṭi social care pot ṣi vor să muncească, trebuie doar să li se ofere ocazia, iar eu voi face asta.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri