Actiunile reale ale Armatei Ruse din Ucraina si reactiile NATO depasesc de departe puterea de intelegere a romanului obisnuit, mai ales din perspectiva canalelor media de informare clasice.

”Soldații ucraineni privesc peste marginea transeei reci si umede. Artileria s-a potolit, dar vuietul unui UAV  din apropiere semnaleaza o  revenirea iminentă. În depărtare, par a se vedea Spetsnaz camuflati ce  se deplasează pe poziție cu renumitele lor puști Vintorez. Privind  la radioul său, un locotenent a îndrăznit să spere : „Aleksei, tu vezi asta? Merge statia radio ! Poate e  o pauză în bruiaj.  Este într-adevăr un lucru bun? Sergentul  său  răspunde cu amar: foloseste statia radio, asta e ceea ce isi doresc. Rusii te vor auzi mai întâi și apoi iti vor  trimite cu tot  respectul lor o termobarica. Aceasta este în cazul în care Spetsnaz nu ajung aici mai întâi.”, scrie site-ul specializat rumaniamilitary.ro.

Tânărul ofițer a tacut, radioul este inutil; el și oamenii lui au fost izolati  și lasati  singuri”

Cam asa arata un scenariu cu discutii intre soldatii ucraineini aflati pe frontul din Donbas prinsi in Razboiul de noua generatie al Rusiei.

Cat este de puternica Rusia in actiunile sale militare?

Noi romanii, aflati in apropiere, percepem cu greu ce se intampla in realitate acolo. Stirile de pe canalele media inclusiv internet sunt de multe ori partinitoare si contin desigur multa propaganda. In general suntem subiectivi si emotionali fata de Rusia din motivele noastre istorice bine stiute.


Citeste si:

Putin nu se joaca si AMENINTA DIRECT Romania: Sunteti in raza rachetelor noastre!

Ultima mutare a lui Putin a bagat NATO in ALERTA! Europa traieste sub spaima!


Tocmai din aceste motive, am apelat la opinia expertilor americani referitoare la capabilitatile militare ale Rusiei.

The Russia New Generation warfare study, este o analiza a capacitatii militare terestre a Rusiei, intocmita pe baza evaluarii conflictului din Ucraina.

Acest studiu, desigur secret, este folosit de carismaticul general de brigada H.R. McMaster, avand functia de Comandant adjunct al Centrului de comanda si antrenament  si Director al Centrului de integrare a capabilitatii US Army, pentru a sensibiliza opinia publica si factorii politici de decizie asupra necesitatilor dezvoltarii US Army in fata pericolului rusesc.

lt gen H.R. McMaster

Domnia sa este considerat arhitectul vitoarelor schimbari in doctrina, tactica, dotarea si antrenamentul  US Army.

Afirmatiile sale in fata Senatului au fost:

„In Ucraina, combinatia de sisteme aeriene fara pilot, cyber-warfare ofensiv si capabilitati avansate de razboi electronic ale fortelor rusesti, descriu un grad ridicat de complexitate tehnologica”.

Majoritatea ideilor sale sunt foarte concis exprimate in articolul scris de Philipp Karber: