Acasă Stirea zilei Peste 70.000 de romani detin arme de foc letale

Peste 70.000 de romani detin arme de foc letale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că în România sunt aproximativ 70.000 de deţinători de arme de foc letale şi că cei mai mulţi dintre ei au arme de vânătoare care periodic sunt verificate de Poliţie. Bode a subliniat încă o dată că România este o ţară sigură.

Întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă incidente precum cele din Serbia s-ar putea întâmpla şi în România, Lucian Bode a explicat că Serbia este prima ţară din Europa ca număr de arme la mia de locuitori, relatează News.ro.

„Sunt aproape 73.000 de deținători de arme de foc letale în România”

„Într-adevăr, vecinii noştri au trecut într-o săptămână neagră cu aceste două tragedii. Trebuie să ne uităm un pic la cauze. Vedem că Serbia este prima ţară din Europa ca număr de arme la 1000 de locuitori şi a 3-a din lume. Poate fi o cauză. Dacă ar fi să ne raportăm, să ne uităm ce se întâmplă în ţara noastră. Sigur că în România sunt aproximativ 70.000, aproape 73.000 de deţinători de arme de foc letale, deţinători legali. La aceştia se adaugă cei care prin prisma atribuţiilor de serviciu, structurile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională deţin în mod legal arme. Nu putem spune că în România există un număr foarte, foarte mare de arme. Majoritatea celor 70.000 de arme de foc sunt arme de vânătoare. Ele sunt verificate periodic, după un grafic foarte bine stabilit de lege de către poliţie. Sunt verificaţi toţi deţinătorii de arme de foc, e verificat modul în care sunt deţinut aceste arme”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne este de părere că numărul mare de arme de foc deţinut de populaţie în Serbia se datorează şi războiului din fosta Iugoslavie, el făcând o previziune şi pentru Ucraina care acum se află în război cu Rusia.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRecord in Romania! Ministrul Boloș: Sunt optimist că vom depăși pragul de 95% rată de absorbție a fondurilor europene
Articolul următorIncepe constructia celei mai mari cladiri din Romania, dupa Casa Poporului din Bucuresti