Acasă Stiri locale O doctorita din Iasi a murit subit, între cabinet și sala de...

O doctorita din Iasi a murit subit, între cabinet și sala de operație

Sunt zile de doliu la Maternitatea Cuza Vodă, din Iași. O cunoscută doctoriță ginecolog a murit subit, în timp ce era de gardă.

În vârstă de 59 de ani, Carmina Schaas nu avea probleme de sănătate, povestesc colegii. I s-a făcut brusc rău și toate eforturile de a o salva au fost în zadar.

Carmina Schaas tocmai consultase o pacientă la camera de gardă și, în timp ce se îndrepta spre sala de operație, i s-a făcut rău. Imediat, toți colegii ei au intrat în alertă și au început manevrele de resuscitare. Între timp, a fost chemat şi un echipaj SMURD.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: „Pacienta prezenta fibrilație ventriculară, s-a continuat resuscitarea îndelungat, dar, din păcate, nu a răspuns și s-a declarat decesul, urmând că medicina legală să stabilească cauza.”

Colegii săi nu pot înțelege ce s-a întâmplat. Carmina Schaas era un medic respectat în Iași și lucra de aproape 30 de ani în sistem, timp în care a asistat la mii de nașteri.

Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt Maternitatea Cuza Vodă din Iași: „A fost o persoană deosebită care a încercat să insufle asupra tuturor niște principii. Era o femeie plină de viață, și nu exagerez cu nimic când spun că toți colegii suntem devastați de această situație.”

În memoria doctoriței, și colegii, și pacientele au aprins lumânări în curtea maternității.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentGreseala pe care majoritatea dintre noi o facem: De ce nu e bine sa-ti lasi telefonul la incarcat peste noapte
Articolul următor80 milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor vârstnice. Ministrul Boloș: Lansăm în premieră pentru România un pachet de servicii de îngrijire la domiciliu