15.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDosarDe ce sa ne temem? Cat este de puternica Rusia in actiunile...

De ce sa ne temem? Cat este de puternica Rusia in actiunile sale militare si cum raspunde NATO?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Peste 70.000 de romani detin arme de foc letale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că în...

Rusia acuza ca Romania ca este furnizor principal de arme in Ucraina, alaturi de SUA, Marea Britanie si Polonia

Occidentul intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, SUA, Marea Britanie,...

Primele imagini cu armamentul de razboi trimis de Romania in Ucriana

Pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker a fost...

Vulnerabilitate la aviatie

Dispersia largă pe câmpul de luptă creează oportunități pentru aviație. Tancurile, transportoarele si restul vehiculelor,  aflate departe de grupulor lor tactic si in afara protectiei propriei aparari anti-aeriene, devin vulnerabile la atacurile de aviație. În mod similar, liniile de comunicatie sunt extinse prea mult și devin la fel de vulnerabile.

Pentru a avea o putere aeriana sporita,  S.U.A. trebuie sa fie eficientă împotriva rețelelor de apărare aeriană rusești din alte părți ale lumii. Infrastructura de bază trebuie să fie formata printr-o combinație de dispersie, întărire și de apărare. De asemenea, este nevoie de un sistem integrat de apărare aeriană care combină supravegherea cu rază lungă de acțiune  si apărare eficienta cu rachete sol-aer. Obținerea unor rezultate semnificative împotriva țintelor terestre necesită o consolidare pe scară largă cu aeronave CAS, susținute de avioane de suprematie  și aeronave pentru contramasuri  electronice, precum și o integrare strânsă cu artileria cu rază lungă de acțiune, capabila de a reprima apărarea  antiaeriană inamica  din zonă.

Pierderi umane mari

Războaiele de contrainsurgență din Irak și Afganistan nu au pregătit forțele SUA pentru lupte de  intensitate mare, gen câmpul de luptă de tip egal la egal. În luna iulie 2014, Rusia a lansat lovituri  cu rază lungă de artilerie și lansatoare multiple de rachete împotriva a două batalioane mecanizate ucrainene.  Focul intens concentrat a durat doar câteva minute însă a provocat pierderi mari și a distrus cele mai multe vehicule blindate, făcând ambele batalioane de luptă inoperabile.

În situații de luptă ca aceasta, cand pana la 30 la suta dintr-o unitate este ucisa sau in incapacitata de lupta, de comandă și de control, aceasta este practic scoasa din lupta, iar unitatea nu este în măsură să-si trateze proprii săi răniti si mult mai puțin sa continue misiunea. US Army  trebuie să dezvolte echipe de reconstituire la nivelul de brigada care vor restabili  comanda și controlul, furnizand triaj pentru raniti și alte tipuri de sprijin medical și totodata să coordoneze rapid reconstituirea capacitatii combative a uitatii afectate. De asemenea, unitățile de la toate nivelurile trebuie să se antreneze în mod frecvent pentru situatii  în caz de lovitura in masa.

Timp de aproape 100 de ani, forțele americane au avut o responsabilitate majoră  in apărarea democrației și sprijinirea păcii sigure pe continentul european. Un milion de militari  din SUA au fost uciși sau răniți in cele două războaie mondiale și peste 21 de milioane de ani-om de  trupe în acel teatru au ajutat câștigarea Războiul Rece. Cu toate acestea,  Rusia amenință stabilitatea regionala  cu conceptele sale de luptă de nouă generație iar fortele militare americane sunt sub presiunile reducerilor bugetare. Problema este dacă armata americană poate învăța din aceste lecții și de a se face relevantă și viabilă pentru viitor.”

Ultimele stiri