7.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăACTUALITATEUltima mutare a lui Putin a bagat NATO in ALERTA! Europa traieste...

Ultima mutare a lui Putin a bagat NATO in ALERTA! Europa traieste sub spaima!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Polonia avertizeaza: Rusia ar putea ataca NATO in mai putin de 36 de luni!

Agentia de Securitate Nationala a Poloniei estimeaza ca Rusia...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...
Rusia şi Belarus au convenit să elaboreze în comun măsuri adecvate ca reacţie la instalarea unor elemente ale sistemului de apărare antirachetă de către SUA în Europa, a declarat luni ministrul belarus de externe Vladimir Makei, citat de agenţiile ruse de presă RIA Novosti şi Interfax în paginile lor electronice.

‘Vom dezvolta împreună măsuri adecvate de reacţie’, a declarat luni, la Minsk, Vladimir Makei, în finalul discuţiilor purtate cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, întrebat de ziarişti cu privire la poziţia Belarusului faţă de instalarea elementelor scutului american antirachetă în Europa de Est.

Problema securităţii pe continentul european a fost discutată de asemenea la întrevederea cu Lavrov, a indicat el. ‘Pentru noi acesta este un subiect foarte sensibil: în prezent, partenerii noştri occidentali poartă discuţii despre suplimentarea trupelor în mai multe ţări care sunt vecine cu noi’, a adăugat ministrul belarus de externe, citat de RIA Novosti.

Moscova şi Minskul nu sunt adepţi ai confruntării şi se opun trasării unor linii de demarcaţie în Europa, a declarat la rândul său şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă TASS.

‘În problema securităţii europene, noi împărtăşim îngrijorarea cu privire la faptul că parteneri din state membre NATO încearcă să escaladeze confruntarea, deplasează infrastructura militară mai spre Est, aproape de frontierele noastre’, a subliniat Lavrov.


Citeste si:

Declaratii INGRIJORATOARE ale unui inalt oficial american: SUA va avea TRUPE PERMANENTE in Romania, GATA oricand de LUPTA!

Putin a reactionat IMEDIAT! Amenintari la adresa Romaniei dupa inaugurarea scutului de la Deveselu!


Inaugurarea joia trecută a scutului antirachetă la Deveselu (România) şi începerea construcţiei unei baze similare antirachetă în Polonia a provocat o serie de declaraţii din partea Moscovei.

Astfel, preşedintele Vladimir Putin a spus că, în problema extinderii sistemului de apărare antirachetă al NATO în Europa de Est, Rusiei i se propune nu cooperare, ci o discuţie pe un anumit subiect, potrivit Interfax.

‘Acum, după instalarea acestor elemente ale scutului, noi va trebui să ne gândim la modul în care să neutralizăm ameninţările ce apar la adresa securităţii Federaţiei Ruse’, a subliniat şeful statului rus vineri, într-o întâlnire cu responsabili din industria apărării, reuniune ce a precedat-o pe cea a Consiliului Securităţii Rusiei în problema scutului antirachetă.

În finalul reuniunii, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil pentru industria militară în guvernul de la Moscova, a declarat că preşedintelui Vladimir Putin i-au fost aduse la cunoştinţă informaţii despre unele teste destinate să aibă drept rezultat apariţia unor tipuri de arme, superioare după caracteristicile tehnice faţă de cele ale potenţialilor inamici, scrie agerpres.ro.

‘Răspunsul Rusiei la instalarea de elemente ale apărării antirachetă al SUA în România şi Polonia va fi unul tehnico-militar, dar nu costisitor’, a declarat Rogozin, citat de Interfax.

‘O reacţie va fi, cu siguranţă. Desigur, de ordin tehnico-militar, iar despre aceasta a vorbit preşedintele (Putin) însuşi’, a spus Rogozin, reiterând că Rusia nu se va implica într-o cursă a înarmării, ci va identifica măsuri ‘care să nu coste mult’.

Ultimele stiri