Acasă ACTUALITATE Iohannis anunta ca Romania va cumpara avioane militare de lupta F35 de...

Iohannis anunta ca Romania va cumpara avioane militare de lupta F35 de la americani, ca raspuns la amenintarile lui Putin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că România are în vedere cumpărarea de avioane militare americane de ultimă generație F-35.

”Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”, a spus președintele Iohannis într-un discurs la Câmpia Turzii, fără a da însă detalii suplimentare.

Prețul unui avion de vânătoare F-35A era cotat în iulie 2021 de Reuters la 79 de milioane de dolari, dar nu e clar ce echipare include această sumă. Avioanele sunt produse de compania americană Lockheed Martin, unul dintre giganții industriei militare.

Reamintim că România are în dotarea forțelor aeriene avioane F-16 utilizate deja de armata portugheză și a ajuns la finalul anului trecut la un acord cu Norvegia pentru alte avioane F-16 second  hand.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent„Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”. Postare abjecta a Oliviei Steer, sotia lui Andi Moisescu
Articolul următorGreseala banala care i-a fost fatala: Ce l-a dat de gol pe miliardarul Ioan Neculaie, prins de Politia din Grecia?!