Iohannis pune PSD-ul la punct: „Nu mai puteti spune ca acest program de guvernare a fost votat de romani. A fost schimbat in punctele sensibile”

14

Presedintele Romaniei a tinut sa le transmita liderilor PSD si ALDE un mesaj transant la investirea noului Guvern Tudose. Iohannis le-a cerut sa nu mai pretinda ca programul cu care s-a prezentat Mihai Tudose a fost votat de romani, scrie Aktual24.ro.

„Acum, dupa ce unii s-au straduit destul de mult sa termine repede aceasta criza, gasim coalitia cu un nou guvern si, surprinzator, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunta pentru romani, noi impozite. Dupa ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile romanilor deja se anunta contramasuri. Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile.

Nu veti mai putea merge in fata romanilor cu argumentul ca acest program de guvernare a fost votat.

Este dreptul legitim al coalitiei sa mearga cu ce program de guvernare doreste in Parlament si daca obtine votul de investitura, Guvernul se va apuca de treaba dar, in 6 luni, schimbam de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe, de la cresteri de salarii la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se incadreaza in ceea ce se numeste predictibilitate fiscal-bugetara. Un astfel de comportament guvernamental cu siguranta induce dubii in randul mediului de afaceri. Daca va fi sustenabil, nu stim, nu am vazut astfel de calcule, dar stimati PSD-isti, ALDE-isti, UDMR-isti, in numele romanilor va rog sa terminati cu aceasta topaiala fiscal-bugetara, taxa de solidaritate”, a declarat Iohannis.

„Ati bagat tara in criza fiindca nu ati stiut sa guvernati”, a subliniat presedintele.