Acasă Stirea zilei IPS Teodosie, care merge numai cu masini de lux: Preoţii trebuie să...

IPS Teodosie, care merge numai cu masini de lux: Preoţii trebuie să fie pe măsura poporului sărac

Întrebat ce părere are despre mașinile de lux ale unor preoți și despre practicarea unor sporturi de contact de către prelați, ÎPS Teodosie a oferit două răspunsuri virale.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, consideră că ar trebui ca preoţii “să nu exceleze în lux”, deoarece luxul nu este o virtute, ci de multe ori un păcat. El a afirmat că preoţii trebuie să fie pe măsura poporului sărac şi îi susţină pe săracii poporului prin exemplul personal.

ÎPS Teodosie a mai recomandat unor preoţi care practică sporturi de contact sau aleargă pentru a slăbi să facă mai bine 100 de mătănii, relatează news.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, ce părere are despre faptul că unii preoţi au maşini scumpe.

“Sunt unii care lucrează şi în afara preoţiei şi unora li se pune această dorinţă, destul de deşartă, să aibă maşină mai de lux, mai scumpă. Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină. (…) Nu trebuie să rămâneţi numai cu grija lor, să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoţi au maşini scumpe”, a afirmat ÎPS Teodosie.

El consideră că preoţii trebuie să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute.

“E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să…şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a explicat Arhiepiscopului Tomisului.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUite cine dădea lecții românilor: Mii de certificate Covid false descoperite în Franța!
Articolul următorAcest formular este obligatoriu de luni! Cine nu il completeaza ia amenda de 3000 de lei