7.1 C
București
sâmbătă, ianuarie 18, 2025
AcasăDivertismentDezvoltare personalaIPS Teodosie, in postul Pastelui: Fumatul este un pacat „mai mare ca...

IPS Teodosie, in postul Pastelui: Fumatul este un pacat „mai mare ca betia”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nebunia politicienilor

„Să faci același lucru în mod repetat și să...

Posibile scenarii rezultate în urma atacului iranian asupra Israelului

Este necesar să știm psihologia populațiilor din Orientul Mijlociu,...

Autoritatile au capturat tigari de contrabanda de 40 de milioane de lei

In prima jumatate a anului 2024, autoritatile romane au...

IPS Teodosie al Constantei anunta, in postul Pastelui, ca fumatul este un pacat „mai mare ca betia”. „Astfel incat, cine fumeaza, nu tine nicio zi de post. Sa ia aminte cei care au acest narav: din seara asta sa-l lase”, a spus Teodosie intr-o slujba la biserica.

”Si ce insemneaza postul? Luati aminte: unii acopera niste pacate care spun ca sunt relative. Ca n-ar avea importanta. Parintele Cleopa foarte frumos observa si zice ca fumatul, desi nu e mancare, dar e mare pacat. Mai mare ca betia. Pentru ca este impotriva firii. Astfel incat, cine fumeaza, nu tine nicio zi de post. Sa ia aminte cei care au acest narav: din seara asta sa-l lase. Si nu va amagiti zicand ‘mai rarim’. Dintr-o data!”, a spus Teodosie.

Postul unit cu rugaciunea reprezinta cel mai puternic „scut” impotriva raului cu multe chipuri prezent in lume, din care discernamantul si bunul-simt au fost progresiv si progresist evacuate, afirma si purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu. „Inseamna si lupta cu pofta de vizibilitate, stergerea sinelui exacerbat”, adauga Banescu.

„Pe calea autentica a postului ne angajam abia atunci cand facem efortul de a ne abtine de la comiterea raului de orice fel in relatia cu ceilalti. In perioada cand postim incercam sa privilegiem binele concret pe care il putem face altora, iertand, ajutand, daruind, mangaind. Postul nu inseamna morocaneala si mustrare moralizatoare a altora, inclusiv de la altar, ci sobrietate, reflexivitate si echilibru in toate. Inseamna si lupta cu pofta de vizibilitate, stergerea sinelui exacerbat, iesirea din temnita rece a egoismului si intampinarea calda a aproapelui nostru, inclusiv a celui impovarat de patimi…”, spune Banescu, intr-o declaratie acordata presei la inceperea Postului Pastelui.

Ultimele stiri