Acasă Dezvoltare personala IPS Teodosie, nervos: Nu schimbam ritualul botezului, nu schimbam nimic! Nu ne...

IPS Teodosie, nervos: Nu schimbam ritualul botezului, nu schimbam nimic! Nu ne intimidam!

520

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat, citat de Antena 3 că nu se va schimba ritualul botezului, după cazul neelucidat al copilului care a murit la Suceava după ce a intrat în stop cardio-respirator imediat după ce a fost scufundat în cristelniță.

„Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că…o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic.” a spus ÎPS Teodosie.

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Un copil în vârstă de o lună şi jumătate a decedat, luni, la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica „Sf. Constantin şi Elena” din Suceava, în timpul căruia ar fi fost complet scufundat în apă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos