Acasă International Irlanda sustine aderarea Romaniei la Schengen

Irlanda sustine aderarea Romaniei la Schengen

53

Ambasadorul Republicii Irlanda la Bucuresti, Oliver Grogan, a reiterat, intr-o intalnire cu secretarul de stat al MAI Marian Tutilescu, sprijinul tarii sale pentru aderarea Romaniei la Schengen, Irlanda urmand sa preia, din 2013, presedintia Consiliului UE. In cadrul discutiilor au fost prezentate obiectivele Romaniei privind aderarea la spatiul Schengen, in contextul preluarii de catre Republica Irlanda a presedintiei Consiliului UE, incepand din anul 2013, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

 

Totodata, cei doi oficiali au analizat prioritatile viitoarei presedintii irlandeze a Consiliului UE, din sfera afacerilor interne si in special chestiunile legate de implementarea Registrului cu numele pasagerilor (PNR UE), combaterea traficului de droguri, extinderea UE, partea romana exprimand disponibilitatea de a coopera in vederea atingerii obiectivelor comune.

 

Ministerul de Externe arata, in septembrie, ca majoritatea statelor membre continua sa sustina ferm aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Olanda si Germania aratand ca asteapta pentru luarea deciziei raportul pe Mecanismul de Cooperare si Verificare din decembrie al Comisiei Europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos