Acasă International Obama – Romney, luni ultima confruntare

Obama – Romney, luni ultima confruntare

50

Cursa pentru Casa Alba ramane deschisa, in urma celei de-a doua dezbateri dintre Barack Obama si Mitt Romney, astfel incat ultima confruntare de luni va fi cruciala, la incheierea unei campanii extrem de stranse. „A fost foarte stransa, dar ii voi da un avantaj usor presedintelui”, comenteaza John Pitney, profesor de stiinte politice la Universitatea Claremont McKenna, subliniind in acelasi timp ca, in opinia lui, acesta nu este „genul de dezbatere care poate schimba o mare parte din electorat (…) Nu mai sunt prea multi alegatori indecisi”.

 

Expertii au opinii impartite cu privire la invingatorul din aceasta intalnire dar toti recunosc, precum Karlyn Bowman, de la centrul de cercetare conservator American Enterprise Institute ca „Barack Obama a revenit”. „A fost cea mai buna dezbatere din cariera lui Barack Obama”, admite Jennifer Lawless, directoare la Institutul femeilor in politica al American University si fosta candidata democrata.

 

Ambele sondaje, realizate imediat dupa dezbatere de catre posturile de televiziune CNN si CBS, ofereau din partea telespectatorilor un usor avantaj presedintelui. „Republicanii vor fi dezamagiti ca Romney nu l-a batut, iar democratii vor fi asigurati ca presedintele este la 100%”, noteaza Linda Fowler, profesor la Universitatea Dartmouth.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos