Acasă Economie Isarescu il trimite pe Dragnea sa impoziteze cifra de afaceri la crasme,...

Isarescu il trimite pe Dragnea sa impoziteze cifra de afaceri la crasme, birturi sau restaurantele cu mici si bere…

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a declarat la o conferinta organizata de Ziarul Financiar ca impozitul pe cifra de afaceri propus de actuala guvernare condusa de liderul PSD Liviud Dragnea nu se poate aplica in niciun caz firmelor mari, companiilor medii si nici la cele mici in toate cazurile. Potrivit reprezentantului BNR impozitul pe cifra de afaceri poate fi aplicat doar la firme care nu creeaza valoare adaugata, la un restaurant, birt sau o firma mica.

„Un alt caz despre importanta dezbaterii, o dezbatere serioasa, nu o descurajare prin acuzatii de la inceput: impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofa, o dezbatere serioasa, sa spuna cum se poate impaca impozitul pe cifra de afaceri cu TVA-ul. Ca si TVA-ul este tot un impozit pe cifra de afaceri, numai ca pe valoare adaugata. Pai, de fapt, dam verdicte si nu dezbatem? Ieri am fost navalit la o conferinta de presa pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic – Dar de ce nu discutati cu specialistii din Finante? Aceasta este puterea dialogului si a acestor dezbateri pe care am venit aici sa le aud. Impozitul pe cifra de afaceri merge la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie. Nu? E la primul rand, acolo jos. Cumpara ceva si vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firma mica. Nu incepi sa iei mai multe produse si… Ce facem, ii impozitezi pe toti? Aceasta a fost marea revolutie a TVA-ului si diferentierea intre impozitul pe vanzari, cum se numeste in Statele Unite, si TVA-ul din Romania”, a aratat guvernatorul BNR.

sursa> mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFostul presedinte al Romaniei despre impozitul pe cifra de afaceri: Nu există un guvern care să definească PROSTIA mai bine!
Articolul următorPrins ca mergea cu secretara in Brazilia, pe vremea cand era casatorit, Liviu Dragnea a trecut la amenintari la adresa jurnalistilor!