Acasă ACTUALITATE Israelul a declarat inchisa pandemia dupa ce a vaccinat 60% din populatie:...

Israelul a declarat inchisa pandemia dupa ce a vaccinat 60% din populatie: Masca nu mai este obligatorie in aer liber!

222

Locuitorii din Israel nu mai trebuie sa poarte masca de protectie in aer liber, un nou semnal ca aceasta tara pare sa fi depasit partea cea mai grea a pandemiei de coronavirus, relateaza duminica DPA, citata de Agerpres.

Numeroase persoane iesite din case duminica dimineata nu mai purtau masca.

Cu toate acestea, purtarea mastii este in continuare obligatorie in interior, in spatiile unde cineva intra in contact cu persoane care nu sunt membri ai familiei sale. Expertii considera insa ca si aceasta regula ar putea fi ridicata intr-o luna, datorita scaderii semnificative a numarului de infectari.

Duminica, scolile s-au deschis de asemenea complet pentru prima data in ultimul an, elevii fiind aranjati in clase cu capacitate maxima, si nu un grupuri mici. Insa masca este obligatorie in salile de curs.

Datorita unei ample campanii de vaccinare, numarul de noi cazuri inregistrate a scazut semnificativ. Numarul persoanelor care sufera in prezent de o forma severa de COVID-19 este de circa 200. La sfarsitul lui ianuarie, numarul era de circa 1.200.

Aproximativ 5,3 milioane din cele noua milioane de locuitori ai Israelului au primit cel putin o doza din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aproape cinci milioane au primit ambele doze.

Cu toate acestea, campania de vaccinare a stagnat. Aproximativ un milion de persoane de peste 16 ani inca sunt nevaccinate. Expertii au atras atentia ca Israelul nu a ajuns deocamdata la imunitatea colectiva.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos